Κυτταρική Εξέταση - Microelement Cell Test.

Το ιατρείο μας σε συνεργασία με το μοναδικό εργαστήριο στον κόσμο, στο Χιούστον των ΗΠΑ, πραγματοποιεί την πιο προηγμένη εξέταση αξιολόγησης κυτταρικών παραμέτρων. 
Το Microelement Cell Test εξετάζει παραμέτρους στο εσωτερικό των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι συνήθεις αιματολογικές εξετάσεις αξιολογούν παράγοντες στο αίμα. Το αίμα όμως είναι ίσως ο τελευταίος ιστός που θα υποστεί αλλοίωση στο σώμα μας.
Το ανθρώπινο σώμα προσπαθεί να διατηρήσει σταθερές τιμές στα στοιχεία που περιέχει. Αν δεν το έκανε αυτό, κάθε μικρή αλλαγή στο περιβάλλον θα προκαλούσε σοβαρές παρενέργειες στην λειτουργία του.

Αν λάβουμε υπόψη μας, για παράδειγμα τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, αυτά μπορούν να κυμαίνονται σε φυσιολογικές τιμές (8,5-10) παρά το γεγονός ότι μπορεί να πάσχουμε από σημαντικού βαθμού οστεοπόρωση. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παράγοντες.


Η μέτρηση βιολογικών παραμέτρων στο εσωτερικό των κυττάρων είναι ένα τεράστιο άλμα στην κλινική πράξη.



Λίγα μόλις χρόνια πριν ήταν διαθέσιμες μόνο σε εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, με απαγορευτικό κόστος. Σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί και να εφαρμοστεί στην κλινική πράξη, με κόστη παραπλήσια με αυτά συμβατικών αιματολογικών εξετάσεων.
Η μορφή των αποτελεσμάτων είναι σε 16 φύλλα λεπτομερούς ανάλυσης της μεταβολικής, κατάστασης των κυττάρων του ενδιαφερομένου.
Μας παρέχεται η δυνατότητα, μέσα από εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας, να πραγματοποιήσουμε μετρήσεις όχι απλά στο αίμα αλλά στο εσωτερικό των κυττάρων.

Το κύτταρο είναι η μικρότερη μονάδα του ανθρώπινου οργανισμού
Το σώμα μας είναι στην πραγματικότητα μια αποικία κυττάρων. Το επίπεδο υγείας των κυττάρων που αποτελούν το σώμα μας εκφράζει το επίπεδο υγείας του οργανισμού ως σύνολο.
Μπορούμε να επαναφέρουμε στο φυσιολογικό τον κάθε οργανισμό ως σύνολο, αφού βελτιώσουμε την μονάδα που τον αποτελεί.


Το Microelement Cell Test:
  • Αποτελεί έναν μοναδικό οδηγό ώστε να δομήσει και να διατηρήσει την βέλτιστη υγεία και ευεξία.
  • Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών.
  • Παρέχει πληροφορίες για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων.
  • Την μέτρηση συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών για την κυτταρική λειτουργία και επιδιόρθωση όπως τα επίπεδα του συνενζύμου Q10, της γλουταθιόνης ή του άλφα λιποικού οξέως. Τα τρια αυτά στοιχεία αποτελούν τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά μόρια μέσα στο σώμα μας. 
  • Βοηθάει στην κατάρτιση εξατομικευμένων διατροφικών προτάσεων.

- Επιτρέπει την στοχευμένη χορήγηση των κυτταρικών συστατικών που βρίσκονται σε έλλειψη, με σκοπό την αποκατάσταση του φυσιολογικού.
- Κατευθύνει την εφαρμογή διαδικασιών αποβολής τοξικών ενώσεων και την αποκατάσταση των μηχανισμών αποτοξίνωσης.
- Παρέχει ακριβή εικόνα της συνολικής κυτταρικής αντιοξειδωτικής λειτουργίας.
Η εξέταση πραγματοποιείται σε δείγμα αίματος. Τα δείγματα επεξεργάζονται και αποστέλλονται εντός 24 ωρών στο Χιούστον των ΗΠΑ, στο μοναδικό εργαστήριο παγκοσμίως που διενεργεί την συγκεκριμένη εξέταση. 

Για περισσότερα: www.drtsoukalas.com