SOS - ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ = ΘΑΝΑΤΟΣ (Είναι απάτη).

Λυπούμαστε για τον βαρύγδουπο τίτλο, αλλά επειδή αυτή η ιστορία με τους μαγνήτες έχει αναδημοσιευτεί χιλιάδες φορές και έχει τον ίδιο τραγικό τίτλο ή παραπλήσιους (Θάνατος στο Ψυγείο - ΣΟΚ! ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ κ.λ.π) και επειδή κάποιοι αναγνώστες μας μας ζήτησαν να εξετάσουμε λίγο το θέμα με μια απλή, μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρει κανείς το εξής καταπληκτικό άρθρο:
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό. Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλούς διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένους στην πόρτα του. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα. 
Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα. Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ. οικιακή συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευης διοτι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή. Αλλά είναι θανατηφόρoi. Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή. Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Όπως προκύπτει όμως πρόκειται για άλλη μία απάτη

Η Iatropedia λέει:

Η έρευνα αυτή τελικά, μετά από ενδελεχή διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει στα επίσημα αρχεία του Πανεπιστημίου του Princeton.
Έτσι, όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα γνώσεις μας σχετικά με τους μαγνήτες. Είναι γνωστό ότι:

1. Οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία. 


2. Τα διακοσμητικά μαγνητάκια είναι μόνιμοι μαγνήτες με μάλλον ασθενή μαγνητικά πεδία. Αν η πόρτα του ψυγείου σας είναι αρκετά σκληρή, πολλοί θα πέσουν, άρα γενικά είναι αδύναμοι.

3. Η δύναμη των μαγνητικών πεδίων μειώνεται πολύ γρήγορα με την απόσταση. Στην πραγματικότητα, τοποθετώντας ένα κομμάτι χαρτόνι ανάμεσα στον μαγνήτη και την πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως αρκετή για να αποτρέψει το μαγνήτη από να κολλήσει στην πόρτα.
Επομένως, πώς μπορούν τα διακοσμητικά μαγνητάκια να έχουν σχέση με την μόλυνση των τροφίμων που αποθηκεύονται στο ψυγείο; Ακόμα κι αν αποδίδουν ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο η πόρτα του ψυγείου δεν θα επιτρέψει στο μαγνητικό πεδίο να επεκταθεί μέσα στο ψυγείο για να προσβάλει οποιοδήποτε τρόφιμο που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

4. Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν κάποια ορατή ή μόνιμη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η χρήση μεγάλου και ισχυρού μαγνήτη σε μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας (MRI) είναι εξαιρετικά ασφαλής.

5. Τα ψυγεία χρησιμοποιούν μαγνήτες για να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές και ηλεκτρικούς κινητήρες που έχουν μαγνήτες, για να δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι σίγουρα σε πιο κοντινή απόσταση με τα τρόφιμα, καθώς και ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνήτη.
Αν θέλετε μόνοι σας να πειραματισθείτε χρησιμοποιείστε μια πυξίδα για να ελέγξετε την ισχύ του μαγνητικού πεδίου μέσα από την πόρτα του ψυγείου και θα διαπιστώσετε οτι δεν θα υπάρξει απόκλιση στην βελόνα της πυξίδας. Πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θετική ή αρνητική επίδραση του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό του ψυγείου σας...

Συμπερασματικά, τα διακοσμητικά μαγνητάκια στο ψυγείο σας δεν είναι θανατηφόρα!

Καμία κυβέρνηση ή Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ,ECDC) δεν επιβεβαίωσε τα άρθρα αυτά που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ.

ΔΕΝ υπάρχει κάποιος κίνδυνος!

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr