Βότανα και λάδια κατά της κυτταρίτιδας!

Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας. Εννιά στις δέκα γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, ακόμα και εκείνες που είναι πολύ αδύνατες!
Αν το δέρμα σε ορισμένα σημεία του σώματός σας δείχνει σκληρό και ανάγλυφο, σαν φλούδα πορτοκαλιού, τότε ναι έχετε κυτταρίτιδα! Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης της είναι: μηροί, γλουτοί, εσωτερικό των μπράτσων, στομάχι, κοιλιά.

Η κυτταρίτιδα είναι λίπος και νερό που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και μειώνει την ελαστικότητα στον συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η αντιαισθητική εικόνα.
Τα αίτια της εμφάνισής της ποικίλουν. Τα γονίδια, το φύλο, η διατροφή, το ποσοστό λίπους στο σώμα, η ηλικία καθώς και το πάχος της επιδερμίδας είναι παράγοντες που σχετίζονται με τα ποσοστά της κυτταρίτιδας ή το πόσο ορατή είναι. Ένας επίσης παράγοντας που επηρεάζει την δημιουργία της είναι το κάπνισμα. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Λάδι κατά της κυτταρίτιδας
Τι θα χρειαστείτε:

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε τοπικά για μασάζ! 

*Μπορούμε αντί για τα φύλλα και τα άνθη του γκρέϊπ φρουτ να ρίξουμε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά!

Πίλινγκ σώματος κατά της κυτταρίτιδας 

Τι θα χρειαστείτε:
*Αν δεν βρείτε έτοιμο λάδι μέντας:
Θα βάλετε μέσα σε μία κούπα αμυγδαλέλαιο, μια κούπα μέντα ή δυόσμο και θα το ζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια θα αφαιρέσετε την μέντα/δυόσμο και αυτό θα έχει βγάλει τα συστατικά του!

Δείτε ακόμη: Σημύδα: Ο απόλυτος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!

Και στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις", θα βρείτε πολλές και διάφορες λύσεις για ΦΥΣΙΚΆ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ και ΑΝΈΞΟΔΑ καλλυντικά!!

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr