Πεντανόστιμος, θρεπτικός χυμός, που εξαφανίζει το λίπος της κοιλιάς; Η αλήθεια.

Αρκετοί διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο και είδαμε το βίντεο που το συνόδευε. Το θέμα εγείρει αρκετές απορίες. Μετά το πέρας του άρθρου, μην παραλείψετε να διαβάσετε και τον αντίλογο!

Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σε τηλεοπτική εκπομπή προτείνει έναν εύκολο στην παρασκευή χυμό με τον οποίο μπορείς να κάψεις το λίπος στην κοιλιά.

Ο χυμός αυτός καίει το λίπος καθώς είναι εξαιρετικά ενεργειακός και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ο χυμός καίει το λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε. Αν εσύ συσσωρεύεις το λίπος στην κοιλιά, θα κάψεις λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή. 


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Ο χυμός δεν υπερβαίνει τις 150 θερμίδες/ ποτήρι. Δοκίμασέ τον ως πρωινό ή δεκατιανό γεύμα.

Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας!

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την παρασκευή και τις ποσότητες των υλικών θα βρείτε στο βίντεο που παρατίθεται στο τέλος του συνδέσμου: www.shape.gr 

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr

Και εδώ βλέπουμε τον αντίλογο:

Παραπληροφόρηση από Διαιτολόγο: Δεν υπάρχει χυμός που καίει το λίπος.

Την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός τηλε-διαιτολόγος βγήκε και παρουσίασε ένα χυμό φτιαγμένο με συνηθισμένα φρούτα, μέλι και φουντούκια και έλεγε στον κόσμο οτι ο χυμός αυτός καίει λίπος και μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό.

Όσοι διαβάζετε το μπλογκ αυτό θα γνωρίζετε ότι έχουμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο βιβλίο του τηλεδιαιτολόγου και θα το ξαναπούμε: Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα έχουν πολλές δράσεις: μπορούν να προστατέψουν από πολλές παθήσεις (καρκίνο, καρδιά, διαβήτη) και αυτό όντως έχει αποδειχτεί με έρευνες, αλλά δεν έχει δείξει καμία έρευνα ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Είναι λοιπόν λάθος και αποτελεί παραπληροφόρηση να λέει ο συγκεκριμένος τηλε-διαιτολόγος ότι ένας χυμός με μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα, μέλι, ξηροί καρποί και κανέλα θα αυξήσει το μεταβολισμό και ότι τάχα θα καις περισσότερες θερμίδες. Δεν θα γίνει αυτό όσο και να το λέει ο συγκεκριμένος.

Μάλιστα ο τηλε-διαιτολόγος όχι μόνο λέει ότι ο χυμός ανεβάζει τον μεταβολισμό αλλά και ότι καίει λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε εξηγώντας ότι αν μαζεύουμε λίπος στη κοιλιά αυτός ο μαγικός χυμός θα μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος στη κοιλιά-αν μαζεύουμε λίπος στους γλουτούς, ο χυμός αυτός θα μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος στους γλουτούς κ.ο.κ. Μα τι χυμός είναι αυτός που μπορεί και...

γνωρίζει που βρίσκεται το λίπος και πάει και το καίει; Δεν υπάρχει τοπική απώλεια λίπους και όποιος το λέει αυτό δείχνει την άγνοια του για το αντικείμενο.

Πραγματικά αυτά είναι αστεία πράγματα αλλά και απαράδεκτα. Επιπλέον η κ. Τατιάνα και ο τηλε-διαιτολόγος υποβιβάζουν για άλλη μία φορά και τη νοημοσύνη των τηλεθεατών αλλά και παίζουν με τις ανησυχίες κυρίως γυναικών που παλεύουν με το βάρος τους, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι όπως και το έχουμε ξαναπεί ότι ναι τα φρούτα και οι ξηροί καρποί έχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες και μπορούν να μας προσφέρουν κορεσμό αλλά όχι να μας ανεβάσουν το μεταβολισμό.

Στην ενότητά μας "αδυνάτισμα", θα βρείτε και άλλα θέματα και λύσεις για όμορφη σιλουέτα!

Το είδα: natofao.blogspot.gr

Παρατήρησις: Ευχαριστώ ιδιαίτερα την φίλη που μου το υπέδειξε, καθώς είχα κι εγώ κάποιες αμφιβολίες για το όλο θέμα. Βέβαια ο χυμός και θρεπτικός είναι και άκρως ωφέλιμος, γι` αυτό και τις παρέβλεψα, αρχής εξαρχής! Η απόφαση, δική σας!