Κάντε 8 λεπτά ύπνου να φαίνονται 8 ωρο!


της Μυρτώς Αντωνοπούλου

1. Πιείτε ενέργεια! 
Ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος από το αλκοόλ και εξαντλημένος από την αϋπνία. Ακολουθήστε 2 συμβουλές για ενέργεια στο λεπτό!

Τσάι με… φυσαλίδες
Χρειάζεστε: 
• 2 κουταλιές πράσινο τσάι 
• 1 ½ φλιτζάνι χυμό μήλου 
• 1 ½ φλιτζάνι ανθρακούχο νερό 
• Λίγα παγάκια

Φτιάξτε το: 
Ανακατεύετε το τσάι με το ανθρακούχο νερό. Παράλληλα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα παγάκια με το χυμό μήλου, για να δημιουργήσετε τη γρανίτα, και στη συνέχεια ενώνετε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Κερδίζετε: 
Άμεση τόνωση
Ο χυμός μήλου έχει αποτοξινωτική δράση, ενώ το πράσινο τσάι, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει, θα σας τονώσει άμεσα.
Η2Ο: Μετά από μια εξαντλητική νύχτα, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από άφθονο αλκοόλ, απαραίτητη είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας. Το νερό, άλλωστε, είναι φορέας οξυγόνου, και γι’ αυτό τονώνει άμεσα τον εγκέφαλο και γεμίζει ενέργεια το σώμα. Δύο λίτρα υγρών την ημέρα είναι απαραίτητα!

Φρούτα και λαχανικά στο μπλέντερ
Χρειάζεστε: 
• 1 καρότο 
• 2 μήλα

Φτιάξτε το:  
Βάλτε στο μπλέντερ το καρότο και τα μήλα και προσθέστε λίγο νερό, για να μη βγει πηχτός ο χυμός.

Κερδίζετε: Ενέργεια στη στιγμή! 
Ο συνδυασμός λαχανικών και φρούτων οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, επομένως ο οργανισμός διαθέτει περισσότερα εφόδια για ενέργεια.

Στο κόκκινο: Τα κόκκινα φρούτα, όπως τα φρούτα του δάσους (π.χ. μούρα, φραγκοστάφυλα, μύρτιλλα)  και οι φράουλες είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες. Βάλτε τα στον αποχυμωτή, σε όποιο συνδυασμό προτιμάτε, και θα έχετε στη στιγμή ένα ρόφημα έξτρα δυναμωτικό!

2. Γυμνάστε σώμα και πρόσωπο
Νιώθετε ατονία και κούραση; Αναζωογονηθείτε γυμνάζοντας σώμα και πρόσωπο!

Παίξτε στο κύμα
Καθίστε στην άμμο, στο σημείο που η θάλασσα «βρέχει» την παραλία. Γείρετε τον κορμό σας προς τα πίσω και στηριχτείτε στους αγκώνες. Με τα πόδια τεντωμένα, κάντε «ψαλίδια» με αργές κινήσεις. Κάντε 3 σετ των 8 επαναλήψεων.
Κερδίζετε: Αναζωογόνηση και ενδυνάμωση 
Με αυτή την άσκηση, εκμεταλλεύεστε την αντίσταση του νερού και γυμνάζετε όλους τους μυς του σώματος. Η αίσθηση του νερού θα σας προσφέρει και ένα μίνι μασάζ στα πόδια.

Αυτομασάζ προσώπου 
Με τα δάχτυλα και τα χέρια χαλαρά, κάντε κοφτά και αρκετά έντονα χτυπηματάκια σε όλο το πρόσωπο (μέτωπο, μάγουλα, πιγούνι), προσπαθώντας να βρείτε ένα ρυθμό. Επαναλάβετε 20-40 φορές σε κάθε σημείο. Θα χρειαστείτε περίπου 2 λεπτά για τις ελάχιστες επαναλήψεις σε κάθε περιοχή.
Κερδίζετε: Ένα μίνι λίφτινγκ προσώπου!
Η άσκηση αυτή «γυμνάζει» το πρόσωπο, διώχνοντας την κούραση. Ουσιαστικά τονώνει τους μυς του προσώπου, προσφέροντας ένα άμεσα ορατό αποτέλεσμα μίνι λίφτινγκ με τα χέρια! Επιπλέον, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, δίνοντας ροδαλή όψη στην επιδερμίδα.

Τόνωση εξπρές
Τονωθείτε άμεσα κάνοντας κοφτά χτυπηματάκια σε ένα νοητό κύκλο γύρω από την κορυφή του κεφαλιού, αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

Η δύναμη του νερού
Το νερό της θάλασσας θα σας κάνει να νιώσετε γρήγορα ξεκούραστοι και χαλαροί. Μπείτε στη θάλασσα μέχρι τα γόνατα ή μέχρι τη μέση, και περπατήστε για λίγα λεπτά μέσα στο νερό. Θα δροσιστείτε και θα τονώσετε τα κουρασμένα σας πόδια.

3. Λάμψτε ξανά! 
Μαύροι κύκλοι και κουρασμένο δέρμα;
Γρήγορες λύσεις για να ξαναβρείτε τη λάμψη σας.

Ατμόλουτρο με λεμόνι
Χρειάζεστε: 
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού 
•1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας 
•1 σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Φτιάξτε το: 
Σε μπολ, ρίχνετε 1 κούπα βραστό νερό και προσθέτετε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύοντας καλά. Σκύβετε πάνω από το μπολ, κρατώντας μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας. Κλείνετε τα μάτια και αφήνετε τον ατμό του μείγματος να επιδράσει για λίγα λεπτά στο κουρασμένο σας δέρμα!

Κερδίζετε: Λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο
Το λεμόνι θα δώσει λάμψη στο κουρασμένο σας πρόσωπο. Το αιθέριο έλαιο λεμονιού θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας, χαρίζοντάς της ζωντάνια, χάρη στις στυπτικές και καθαριστικές του ιδιότητες.

Αφρόλουτρο με τσάι
Χρειάζεστε 
• 1 αφρό­λουτρο με τσάι 
• 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο jojoba 
• 6 σταγό­νες αιθέριο έλαιο ylang-ylang 
• 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου 

Φτιάξτε το:  
Σε 100 ml αφρόλουτρο, ρίχνετε το αιθέριο έλαιο jojoba, προσθέτετε το ylang-ylang και, στο τέλος, το αιθέριο έλαιο περγαμόντου. Ετοιμάστε το μείγμα λίγο πριν κάνετε αφρόλουτρο ή ντους.

Κερδίζετε: Αναζωογονημένο σώμα
Το τσάι και τα αιθέρια έλαια θα βοηθήσουν το δέρμα σας να ανακτήσει τη χαμένη του ζωντάνια. Σε συνδυασμό με το λάδι jojoba, αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενώ τα αιθέρια έλαια ylang-ylang και περγαμόντου χαλαρώνουν και ξεκουράζουν το σώμα.

Κρύα κομπρέσα στα μάτια
Τι να κάνετε: 
Βρέχετε ένα κομμάτι βαμβάκι με κρύο νερό και το τοποθετείτε στα μάτια σας. Συνεχίζετε για 15΄, ανανεώνοντας το βαμβάκι κάθε φορά που το νερό ζεσταίνεται.
Κερδίζετε: Ξεκούραστα μάτια 
Το κρύο νερό αποσυμφορεί την περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να μειώνεται το πρήξιμο.Κομπρέσα με τσάι
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κομπρέσα με τσάι, μέσα στο οποίο θα έχετε ρίξει ένα κουταλάκι από το βότανο ευφρασία, που μπορείτε να προμηθευτείτε από μαγαζιά με βότανα.

Κόψτε 2 φέτες πατάτα και αφήστε τις για περίπου 15’ στα μάτια σας. Η κούραση θα εξαφανιστεί και οι μαύροι κύκλοι θα υποχωρήσουν.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Γιάννα Περγαντά, φαρμακοποιό, τον κ. Χάρη Δημοσθενόπουλο, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, και την κ. Ναταλία Κοκκαλά, καθηγήτρια εναλλακτικών θεραπειών. 

Και στην ενότητα "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" θα δείτε πως να φροντίζετε το σώμα και τα μαλλιά σας φυσικά και ανέξοδα!!!

www.vita.gr