Ἡ Οὐγγαρία καταστρέφει τὰ χωράφια τῆς Monsanto!!!


Καὶ πολὺ καλὰ κάνει, ἀλλὰ οἱ ἀγρότες της βρέθηκαν ἐκτεθειμένοι, διότι πλέον δὲν προλαβαίνουν νὰ καλλιεργήσουν νέους σπόρους καὶ φυσικὰ δὲν πρόκειται νὰ τοὺς ἀποζημιώσῃ κάποιος γιὰ τὴν μὴ δυνατότητα παραγωγῆς.
Κυρώσεις δὲν θὰ ὑπάρξουν, διότι ἔτσι πλέον τὰ ἔχει μαγειρέψῃ ἡ εὐρωπαϊκὴν νομοθεσία καὶ οἱ ἄνθρωποι πλήττονται ἀπὸ τὶς ἀνομίες ἐπιτηδείων.

Πάντως σίγουρα ἀξίζει ἕνα μεγάλο εὖγε στὴν κυβέρνησί τους, διότι ἀκόμη κι ἔτσι, ἀπηγόρευσε τὴν καλλιέργεια, βάζοντάς τα οὐσιαστικῶς μὲ παγκόσμια θηρία. 
Δύσκολη ἀπόφασις… Ἀλλὰ σαφῶς ἡ ὀρθή.

Φιλονόη. 

Η Ουγγαρία καταστρέφει όλα τα χωράφια καλαμποκιού της Monsanto!!!

Η Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ. Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία είναι μια χώρα όπου απαγορεύονται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Σε μια παρόμοια στάση απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, το Περού έχει περάσει επίσης μία 10ετη απαγόρευση για τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.
Σχεδόν 1000 στρέμματα καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί  με γενετικά τροποποιημένους σπόρους έχουν καταστραφεί σε όλη την Ουγγαρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Lajos Μπόγκναρ . Το καλαμπόκι έχει φυτευθεί, πρόσθεσε ο Lajos Μπόγκναρ, αλλά η γύρη δεν έχει εξαπλωθεί , .
Σε αντίθεση με πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι απαγορεύονται στην Ουγγαρία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός ότι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς ΓΤΣ, είπε ο Μπόγκναρ.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ελεγκτές έχουν βρει τα προϊόντα της Pioneer Monsanto μεταξύ των σπόρων που έχουν φυτευτεί.

Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εντός της ΕΕ, σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα ερευνήσουν το πώς οι σπόροι έφτασαν στην Ουγγαρία, αλλά θα ελέγξουν που τα εμπορεύματα μπορούν να βρεθούν, είπε ο Μπόγκναρ .Το Περιφερειακό δημόσιο ραδιόφωνο ανέφερε ότι οι δύο μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής σπόρων έχουν εμπλοκή στην υπόθεση και οι ΓΤ σπόροι θα μπορούσαν να έχουν σπαρθεί σε χιλιάδες εκτάρια σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι από τους ντόπιους αγρότες διαμαρτύρονται γιατί μόλις ανακάλυψαν ότι έκαναν χρήση ΓΤ σπόρων.
Με την εποχή να ήδη προχωρήσει, είναι πάρα πολύ αργά για να σπείρουν νέους σπόρους, έτσι η συγκομιδή του τρέχοντος έτους έχει χαθεί.
Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους αγρότες, καθώς η εταιρεία που διανέμει τους σπόρους στο νομό του Baranya είναι υπό εκκαθάριση. Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει καταβολή αποζημίωσης από τους διεθνείς παραγωγούς σπόρων, τα χρήματα θα δοθούν κατά κύριο λόγο στους πιστωτές της εταιρίας, και όχι στους αγρότες.
Από quasi-mundo
Απόδοση Κειμένου dorieas

filonoi.gr