Σούπερ Φρούτα για Σούπερ Υγεία!!


Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα γνώριζαν ελάχιστοι καταναλωτές, κυρίως αυτοί που πρόσεχαν την υγεία τους, και η διάθεση των πολυδύναμων αυτών φρούτων γινόταν μόνο από καταστήματα υγιεινών τροφών. Για τους περισσότερους ήταν άγνωστες οι λέξεις κράνμπερυ, μπλούμπερυ, ιπποφαές, γκότζι μπερρυ, μπλάκμπέρρυ, αρώνια κλπ. Το τελευταίο διάστημα όμως τα έχει μάθει ο καθένας λόγω της μεγάλης διαφήμισης που έχει γίνει για τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Λέγεται ότι αυτά τα σούπερ φρουτάκια έχουν τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πάρα πολλά. Μερικά από αυτά είναι:

  • Βοηθάνε στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και δίνουν ενέργεια άμεσα. 
  • Λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών τους ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και βοηθάνε στο αδυνάτισμα. 
  • Προώθηση της παραγωγής ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης 
  • Ενίσχυση της λίμπιντο και σεξουαλική τόνωση 
  • Βελτίωση της όρασης 
  • Έλεγχος χοληστερίνης και πίεση αίματος 
  • Ρύθμιση των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα 
  • Βοηθούν την ικανότητα του ήπατος για την αποτοξίνωση και την προστασία των οργάνων που έχουν πληγεί από καρκινογόνες ουσίες και τον ιό της ηπατίτιδας. 
  • Βοηθήσουν στην αποκατάσταση πεπτικών ασθενειών, όπως το έλκος του στομάχου και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πολλοί τα καταναλώνουν, για τη δυσκοιλιότητα. Ο συνδυασμός των φυτικών ινών με τους πολυσακχαρίτες βοηθά την φυσική ανάπτυξη των προβιοτικών του οργανισμού μας 
  • Μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και να συγκρατήσουν την υγρασία, ανανεώνοντας το δέρμα. 
  • Βελτίωση του ύπνου 
  • Συνιστώνται σε όσους έχουν προβλήματα με το κυκλοφορικό τους. 
  • Ειδικά τα κράνμπερυ τα συνιστούν οι γιατροί σε παθήσεις που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα (ουρολοιμώξεις, κυστίτιδες κλπ.) 
Έχει γίνει μεγάλη εκστρατεία στα ΜΜΕ για την διαφήμιση και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις ιδιότητες αυτών των αποξηραμένων φρούτων. Η ζήτηση για τα προϊόντα αυτά αυξήθηκε κατακόρυφα και το αποτέλεσμα είναι να τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά καταστήματα όπως παντοπωλεία, μανάβικά, καταστήματα ξηρών καρπών, ακόμα – ακόμα και στις λαϊκές αγορές. Οι έμποροι τα αγοράζουν σε μεγάλες συσκευασίες και είτε τα πουλάνε χύμα είτε τα συσκευάζουν μόνοι τους σε πλαστικά σακουλάκια ή κυπελάκια. Θα τα βρείτε βεβαίως και σε διάφορες τιμές. Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό;
Όλα αυτά τα φρούτα μας έρχονται από το εξωτερικό και κυρίως από Κίνα, Ρουμανία, Τουρκία και γενικότερα από κράτη στα οποία γίνεται αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και ψεκασμών, και οι έλεγχοι για χημικά υπολείμματα είναι ανύπαρκτοι ή υποτυπώδη. Δεν είναι λίγες οι εισαγόμενες παρτίδες που επεστράφησαν πίσω, γιατί μετά από έλεγχο βρέθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε χημικά υπολείμματα, τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι αυτά που συσκευάζονται σε σακουλάκια ή πλαστικά κουτάκια από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, δεν αναγράφουν τίποτα πάνω στην συσκευασία τους πέρα από την τιμή. Δεν ξέρετε ούτε την χώρα προέλευσης, ούτε εισαγωγέα, ούτε αριθμό παρτίδας, ούτε ημερομηνία παραγωγής/συσκευασίας/λήξης. Πολλές φορές δεν αναγράφεται ούτε και η ποσότητα. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να ελέγξετε αν αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο για κατανάλωση, κι αν τελικά δεν είναι, σε ποιόν να απευθυνθείτε για ενημέρωση ή παρατήρηση… Επιπλέον, όσα διατίθενται χύμα, είναι εκτεθειμένα σε ακατάλληλες θερμοκρασίες, σε σκόνη κι έντομα, και ίσως και σε κάποιες αναθυμιάσεις.

Για ποιόν λόγο είπαμε ότι τα καταναλώνουμε; Μήπως για τις πολλές καλές ιδιότητές τους; Μήπως περιμένουμε να δούμε κάποια αποτελέσματα στον οργανισμό μας από την κατανάλωσή τους; Αν όμως αυτά τα προϊόντα είναι επιβαρυμένα με χημικά και τοξίνες, μήπως θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα;

Αφού λοιπόν αγοράζετε κάποιο προϊόν για να βοηθήσετε και να προστατέψετε την υγεία σας, επιλέξτε να τα αγοράζετε από έγκυρες πηγές! Απευθυνθείτε σε βιολογικά καταστήματα και καταστήματα υγιεινών τροφών γι αυτά τα φρουτάκια. Σε αυτά τα καταστήματα όλα τα προϊόντα ελέγχονται πριν την συσκευασία, συσκευάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής σε ειδικές συσκευασίας, κατάλληλες για το κάθε προϊόν. Επίσης πάνω στην ετικέτα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το προϊόν. Βέβαια, η τιμή τους είναι πιο ανεβασμένη σε σχέση με αυτά που πωλούνται στα άλλα καταστήματα ή στις λαϊκές αγορές. Σκεφθείτε όμως ότι τα καταναλώνετε σε πολύ μικρές ποσότητες, οπότε η ημερήσια επιβάρυνση είναι πολύ μικρή.

Πηγή: biobaxes.wordpress.com
Το είδα: alttherapy.blogspot.gr