Φτιάξτε μόνες σας άλατα για το μπάνιο!!

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο γεμίζοντας την μπανιέρα σας με αφρώδη άλατα είναι ότι πρέπει μετά από μια κουραστική μέρα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προσθέσετε και αυτό στα έξοδα σας αφού μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αφρώδη άλατα, τα οποία θα έχουν και την μυρωδιά που εσείς επιθυμείτε! 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εν λόγω άλατα μπορούν να αποτελέσουν και ένα υπέροχο δώρο για τις φίλες σας, αρκεί να τα αποθηκεύσετε σε ένα υπέροχο γυάλινο βαζάκι που κουμπώνει.
Θα χρειαστείτε:
- 6 Φλιτζάνια χοντρό αλάτι
- 3/4 Του φλιτζανιού κρεμοσάπουνο με το άρωμα που προτιμάτε
- 1 Κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
- 1-2 Σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού
- 3-4 Σταγόνες χρωματισμού τροφίμων από σόγια (προαιρετικά) 


Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε καλά το σαπούνι με τα έλαια και τις χρωστικές σταγόνες τροφίμων. Σιγά σιγά και ομοιόμορφα ρίξτε το αλάτι και ανακατέψτε το με το μείγμα μέχρι να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι του. Στη συνέχεια απλώστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το όλο το βράδυ μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο βαζάκι και τα έλαια σας είναι έτοιμα. 

Τρόπος εφαρμογής:
Για να τα χρησιμοποιήσετε, ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού άλατα κάτω από τρεχούμενο νερό την ώρα που γεμίζετε την μπανιέρα σας. Χαλαρώστε στην μπανιέρα σας και απολαύστε το μπάνιο σας! 

Tips:
- Το μπάνιο με άλατα ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενυδατώνει το δέρμα σας.
- Χρησιμοποιήστε μικρά βάζα και δημιουργήστε ξεχωριστά πακέτα σε τρία διαφορετικά αρώματα.
- Τα άλατα στο μπάνιο μπορούν να ανοίξουν τους πόρους του δέρματος σας καθαρίζοντας τους, απομακρύνοντας τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τις ανεπιθύμητες τοξίνες.
- Απολαύστε τα πλήρη οφέλη των ιδιοτήτων της αρωματοθεραπείας με τα αιθέρια έλαια.
- Βάλτε λίγη λεβάντα στα άλατα του μπάνιου σας για να χαλαρώσετε και να απομακρύνετε τη νευρική ένταση.

Το είδα: 26ecopages.blogspot.gr


Και στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις για την φροντίδα των μαλλιών και του σώματος γενικότερα!

Παραλλαγή

Φτιάνω μόνη μου άλατα μπάνιου


Πήγα προχτές σε μεγάλο κατάστημα καλλυντικών για να πάτω άλατα μπάνιου και έφυγα με νεύρα. Πρώτα είχε 4 αρώματα από μια μάρκα μόνο, ούτε ποικιλία ούτε τίποτα. Δεύτερον τα είχε πανάκριβα. Γύρω στα 200γρ. περίπου 6,95 ευρώ!!!!!!! Γύρισα λοιπόν σπίτι και έψαξα στο ίντερνετ να βρω μια συνταγή να τα φτιάξω μόνη μου
Ειδού από το site: http://www.modernastaxtopouta.com/2012/09/diy-alata-mpaniou.html

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 
1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κούπα άλατα Epsom (γνωστό και ως θειϊκό μαγνήσιο) 
10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο άλλο της επιλογής σας) ή άρωμα (1 κουταλιά του γλυκού)
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

ένα γυάλινο βάζο


Διαδικασία:
Ανακατεύουμε τα δυο ειδών άλατα σε μια κούπα και προσθέτουμε τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο,συνεχίζοντας να ανακατεύεις πάλι καλά το μείγμα.
Στην συνέχεια, αν θέλετε να τα χρωματίσετε, ρίχνετε 2 σταγόνες μόνο, από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν ρίξετε κόκκινο τότε τα άλατα θα έχουν μια απαλή ροζ απόχρωση.

Τοποθετήστε τα άλατα σε ένα γυάλινο βάζο και όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ρίξτε 1-2 κουταλιές στην μπανιέρα σας, ή ακόμη αν θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο ρίξτε στο νερό,1  κουταλιά από τα άλατα.

Σημειώσεις:

1.Μέσα στο βάζο που θα βάλετε τα άλατα μπορείτε να προσθέσετε ακόμη λουλουδάκια λεβάντας ή ακόμη και ροδοπέλατα.


2.Τα άλατα Epsom θα τα βρείτε σε φαρμακείο ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Εγώ το βρήκα στο candlemaking.gr 3,50 ευρώ το κιλό. Τα άλατα αυτά απορροφούνται από την επιδερμίδα και καταπολεμούν δερματικούς ερεθισμούς, και μυκητιάσεις, είναι πλούσια σε θειϊκό μαγνήσιο, αντιμετωπίζουν τα πηξίματα στα πόδια και αφαιρούν τις τοξίνες από το σώμα.



3.Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα, ρίξτε περρισότερες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ή το άρωμα.