Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα!

Η αλλιώς ………………….
Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά
Καταπολεμώ την candida albicans


Φυτική πηγή Β12

Κομπούχα ή ρεζούβελακ;
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που και αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα. Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Πως το φτιάχνω
Υλικά:
 

  • 1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο), 
  • 3 κούπες νερό

Διαδικασία: 
Το μουλιάζουμε για 48 ώρες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα.
Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει τα ένζυμα, που μπορούν να βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα…

Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore
Πρωτογνώρισα το Rejuvelac από τους φίλους μου στο κέντρο υγείας Ιπποκράτη στη χρυσή ακτή της ανατολικής Αυστραλίας, όπου οι καλεσμένοι πίνουν ένα ποτήρι Rejuvelac κάθε μέρα για να βελτιώσουν την χλωρίδα του εντέρου.
Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί sourdough και τυρί από καρύδια και σπόρους.


Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.

  • 1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
  • 2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
  • 2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι 
Μέθοδος παρασκευής
1. Ξεβγάλετε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ξένα σώματα.
2. Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. (Είναι σημαντικό να εμποδίσετε την είσοδο των εντόμων). Μουλιάστε για 12 ώρες.
3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτωμα, κάθε 12 ώρες.
Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει οπουδήποτε από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτώμενο από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac να βρωμίσει. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.
4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταγγίστε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταγγίστε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Σημείωση:
1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προβλαστημένους σπόρους και ίσως για κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικός μπορείς να πεις ότι το Rejuvelac είναι εντάξει από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3.9 .
Είναι καλή να εξάσκηση να παρατηρείς, μυρίζεις και να γεύεσαι τη καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθεις και να συνηθίσεις τις αλλαγές που επισυμβαίνουν (όπως σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Το Rejuvelac Μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.
2. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης.
Η ψύξη, θα αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία στους άλλους να αναπτυχτούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί αρχίσουν να ξεκινούν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.
Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώνεται το βάζο και περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες.
Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξύνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι μπορεί να παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς.


Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.

Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

Δείτε επίσης: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπερ της ζωής! (Βίντεο)

Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.

Κομπούχα, το ζωντανό τσάι!

Kεφίρ (kefir) – Το ζωντανό ποτό

Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία", θα βρείτε βρείτε και άλλους φυσικούς τρόπους στήριξης της υγείας μας!!!

Πηγή: Anne Wigmores Hippocrates rejuvelac recipe

Περισσότερες πληροφορίες για το Acidophilus

Kombucha Vs. Rejuvelac

VEGETARIAN SOURCE OF B12