Κυριαρχεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα.
Υπάρχουν κάποιες τροφές όμως που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα…
• Αναψυκτικά
Πόσα αναψυκτικά ήπιατε σήμερα;
Στην Ελλάδα 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο…
Στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει 220 λίτρα αναψυκτικά το χρόνο…Οι έφηβοι και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές…Τι περιέχουν…
• Φωσφορικό οξύ
Επηρεάζει την χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών. Εξουδετερώνει το .. HCL οξύ στο στομάχι και επηρεάζει την πέψη των τροφών.
• Ασπαρτάμη
Πάνω από 92 παρενέργειες συνδέονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης όπως όγκοι στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτης, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις. Όταν φυλάσσεται σε ζεστές περιοχές → μεθανόλη (καρκινογόνο)
• Καφεΐνη
Aϋπνία, αρρυθμίες, υπέρταση, προκαλεί έλλειψη βιταμινών, όγκους στο στήθος και πιθανόν κάποιες μορφές καρκίνου. Τα αναψυκτικά είναι ένας από τους κύριους λόγους των προβλημάτων υγείας στην σύγχρονη κοινωνία. Πέρα από τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά τείνουν να τρώνε όλο και πιο ανθυγιεινές τροφές και να μειώνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως λαχανικά και τροφές με υψηλή θρεπτική αξία.
Πρόκειται για μια συνήθεια που όταν διακοπεί είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.
Δείτε:
Πόσο βλάπτουν τα αναψυκτικά;
Τα αναψυκτικά σχετίζονται με 183.000 θανάτους το χρόνο παγκοσμίως.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA• Τα τρανς λιπαρά οξέα (μαργαρίνες –φυτικά βούτυρα)
Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν επεξεργαστεί ώστε να έχουν στερεά μορφή, όπως το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου. Οφέλη για τη βιομηχανία τροφίμων. Μακρά διάρκεια ζωής σε ράφια και αποθήκες. Πλούσια γεύση, κάνει τα τρόφιμα πιο τραγανά. Μπορείς να τα αλείψεις. Μπορείς να τα προσθέσεις σε αρτοποιήματα χωρίς να διαρρέει από την συσκευασία. Δεν καπνίζουν στο τηγάνισμα. Πιο φτηνά από το βούτυρο.
Δεν υπάρχουν στη φύση, έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα επεξεργαστεί.
- 7 γραμμάρια την ημέρα αυξάνουν το κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο κατά 50%! Αύξηση του κινδύνου για διαβήτη.
- Αυξάνουν την χοληστερίνη. Μειώνουν τη γονιμότητα.
- Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο.
Δείτε:
Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία
Οι αγελάδες ζουν κανονικά 30-40 χρόνια. Παράγουν 4-5 λίτρα γάλα την ημέρα. Οι αγελάδες στις βιομηχανίες γάλακτος ζουν 4 χρόνια. Παράγουν 40-50 λίτρα γάλα την ημέρα. Για να παράγουν τέτοιες ποσότητες γάλακτος λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ορμονών. Οι μαστοί τους πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος. Προκαλείται στάση και αναπτύσσονται μικρόβια.
O FDA επιτρέπει μέχρι 1,5 εκ. πυοσφαίρια ανά ml. Τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών για την καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων. Το αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα τοξικό λόγω ορμονών και αντιβιοτικών που περιέχει. Κάντε χρήση βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Να προτιμάτε κατσικίσιο τυρί και τα παράγωγα του
Δείτε:
Γάλα ή Δηλητήριο;
Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά - (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).
Όταν τα επίπεδα βιταμίνης D βρίσκονται κοντά στις βέλτιστες τιμές (45-55 ng/ml) η πιθανότητα για νόσησει από οποιοδήποτε είδος καρκίνου μειώνεται κατά 50%. Ο καλύτερος τρόπος να ανεβάσει κανείς τα επίπεδα D στο αίμα είναι η έκθεση στον ήλιο.
Τι γίνεται όμως με το μελάνωμα; Κάθε χρόνο οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα είναι περί τους 25.000. Οι θάνατοι από μελάνωμα είναι περί τους 500.
Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα να αρρωστήσουμε από καρκίνο του δέρματος, όταν η έκθεση προκαλεί έγκαυμα. Μελέτες αναφέρουν την αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου σε χώρες καθώς απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό.
Μια καθημερινή έκθεση 10-15 λεπτών την ημέρα του 40% της επιφάνειας του δέρματος είναι επαρκής για να φέρει την βιταμίνη D στα ιδανικά επίπεδα
Δείτε:
Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού (βίντεο).
BITAMINH D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!