Την συστήνω γιατί οι αρχάριοι αρχίζουν με ένα εύκολο τυρί για να μάθουν τα βασικά και για να απολαύουν το τυρί τους αμέσως.
Θα παραγάγει ένα εύγευστο τυρί που μοιάζει με το ανθότυρο και είναι άριστο φρέσκο και μπορείτε να το χρησιμοποιείστε στο μαγείρεμα των ιταλικών πιάτων όπως τα λαζάνια.
Συστατικά:
- 1 κιλό γάλα φρέσκο με όλα του τα λιπαρά όχι μακράς διαρκείας
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξύδι ή λεμόνι
- 1 κουταλάκι αλάτι
Παρασκευή:
1.Θερμάνετε το γάλα στους 90 κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για άλλα τυριά αλλά εδώ μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα δηλαδή μόλις το δείτε να φουσκώνει.
2. Προσθέστε το ξύδι και επιτρέψτε στο μείγμα για να κρυώσει.
3. Όταν δροσίσει, χύστε το μείγμα (που αποτελείται τώρα από το χλωροτύρι και τον ορρό γάλακτος) σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι με μικρές τρύπες) ή ένα πάνινο ύφασμα (μαξιλαροθήκη ή τσαντίλα αν έχετε).
4. Γυρίστε το χλωροτύρι σε ένα δοχείο και ρίξτε το αλάτι στο μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο αλάτι αναλόγως πως το προτιμάτε.
Δείτε ακόμη: Φτιάχνω τυρί φέτα και μυζήθρα.
Και: Φτιάχνω πανεύκολα κασέρι με λεμόνι!
Στην ενότητά μας “φτιάχνω μόνος – τρόφιμα“, θα βρείτε αρκετές ακόμη λύσεις, συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
Πηγή: www.ftiaxno.gr