Graviola ή Γκραβιόλα: Από τα ισχυρότερα αντικαρκινικά όπλα!

Ένα μικρό πλατύφυλλο αειθαλές δένδρο του Αμαζονίου με τις ιαματικές του ιδιότητες κέντρισε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας από την δεκαετία του 40’ δαπανώντας πολλά εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας Αμερικανικών συμφερόντων προκειμένου να αντιγραφεί.

Γιατί η μαστίχα Χίου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Οφέλη και Χρήσεις

Η μαστίχα Χίου είναι μια και μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας στον οργανισμό πολλά οφέλη. Διαβάστε πως θα την αξιοποιήσετε…

Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά – Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

«αν υπάρχει μαγεία σε αυτόν τον πλανήτη, τότε βρίσκεται στο νερό» είχε πει ο διάσημος ανθρωπολόγος, φιλόσοφος, παιδαγωγός και φυσικός επιστήμονας Loren Eiseley

Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!

Βασισμένοι αφενός στην ιαματική δύναμη που έχει η φύση και αφετέρου στους συνδυασμούς των δυνάμεων της, που αποδεδειγμένα μας προσφέρει τα μέγιστα, η Κλινική φαρμακολογία της Φαρμακευτικής ξεπέρασε για μια ακόμα φορά τον εαυτό της.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Η κακή χοληστερίνη ευνοεί τον καρκίνο;


Η κακή χοληστερίνη θα μπορούσε να βοηθήσει τον καρκίνο να εξαπλωθεί στο σώμα προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Αυστραλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ηχοληστερίνη ρυθμίζει τον μηχανισμό που ελέγχει την κίνηση των κυττάρων στο σώμα. Αυτή η ανακάλυψη λένε είναι πολύ σημαντική ώστε να κατανοήσουμε το γιατί ο καρκίνος εξαπλώνεται στο σώμα και επίσης να προσέξουμε ιδιαίτερα αν ανήκουμε σε όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη.
Ο βασικός συγγραφέας της έρευνας, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ Thomas Grewal τόνισε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο είναι το ότι είναι ικανός να εξαπλωθεί στο σώμα.
 
Και εξήγησε: Τα περισσότερα από τα κύτταρα στο σώμα μας κολλάνε στα γειτονικά κύτταρα με τη βοήθεια μορίων που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν την ιδιότητα του βέλκρο (Velcro) στην επιφάνειά τους (γνωστά ως ιντεγκρίνες). Δυστυχώς τα ίδια μόρια χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για να μετακινηθούν στο σώμα. Η έρευνα έδειξε ότι η υψηλή κακή χοληστερίνη βοηθά τις ιντεγκρίνες των καρκινικών κυττάρων να κινηθούν και να εξαπλωθούν.
Αντίθετα τα υψηλά επίπεδα της καλής χοληστερίνης κρατάνε τις ιντεγκρίνες μέσα στα κύτταρα και κατά κάποιο τρόπο έτσι εμποδίζεται η μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.
Η χοληστερίνη είναι φίλος και σύμμαχος του οργανισμού μας, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις: Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης
 
Όποιος λοιπόν, από τους φίλους της “τροφής” αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα με την χοληστερίνη του, που σημαίνει αθηρωματικός δείκτης πάνω από 4,5 ας επικοινωνήσει μαζί μας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com , για να του προτείνω μία 2μηνη ΕΓΓΥΗΜΈΝΗ ΦΥΣΙΚΉ αγωγή που θα εξαλείψει αποτελεσματικότατα τον κίνδυνο ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, κατεβάζοντας την “κακή” και ανεβάζοντας την “καλή”.
 
* Πρόκειται για προϊόν μελέτης του τομέα της Κλινικής Φαρμακολογίας της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία.
 
 
 
 
 
Άννα Δάλλα
www.vita.gr

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & Ganoderma Lucidum

Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης (40-90 μ.κ.χ.) ήταν σημαντικός γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος από την Ανάζαρβο της Κιλικίας, γνωστός για το πεντάτομο έργο του «Περί ύλης ιατρικής», με τη μεγαλύτερη επιρροή στη φαρμακολογία μέχρι το 1600 μ.κ.χ.. Το 84 μ.κ.χ έγραψε ο Διοσκουρίδης, ότι οι Κινέζοι θεραπευτές είναι πολύ τυχεροί που έχουν το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ στην θεραπευτική τους φαρέτρα.

Η Ελληνικής ρίζας ονομασία του, (Γάνος = Λαμπερός και Δέρμα) χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία του στα βάθη των αιώνων τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες από τον Γαληνό, τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη που το χρησιμοποιούσαν κατά κόρων, όσο και δυσεύρετο και αν ήταν.

Το συγγραφικό δημοσιευμένο έργο που αναφέρεται στις θεραπευτικές του ιδιότητες (Κλινικές μελέτες in Vivo & in Vitro) είναι τεράστιο.
Υπάρχουν αναφορές από τότε και αποδείξεις για την δράση του σε όλη την επιστημονική κοινότητα της κλασικής και εναλλακτικής ιατρικής και σε όλο τον κόσμο.
Μοναδικό μειονέκτημα μέχρι και πρόσφατα ήταν η δυσκολία ανεύρεσης και συλλογής του.
Είναι ένας αυτοφυές μύκητας που φύεται σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες αφενός και αφετέρου η ανάπτυξη του έχει μεγάλη διάρκεια.
Σήμερα υπάρχουν οργανικές και βιολογικές καλλιέργειες στις εγκαταστάσεις γνωστής εταιρίας που κατόρθωσαν να έχουν διατηρήσει όλε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αναλλοίωτες και παράλληλα να επιλέγουν τον χρόνο συγκομιδής που προσφέρει το μέγιστο βαθμό δραστικότητας.

Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi ) χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα στην ιατρική και μάλιστα είναι και θεραπευτικό ιδιοσκεύασμα που αναγράφεται από το εθνικό τους συνταγολόγιο.
Σήμερα στην Ελλάδα εισάγεται συσκευασμένο από την εν λόγω εταιρία σε πολλές μορφές που διευκολύνουν τον κάθε ένα μας να προσαρμόσει το δασολογικό σχήμα που έχει ανάγκη. (Είτε για Πρόληψη – Είτε για Θεραπεία )

Αναλυτικά:

I. Δραστικά συστατικά.
Αποτελείται κυρίως από τριτερπενοειδή (γανοντερικό οξύ, λουσιντεμικό {Πολλές κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι σε αυτό οφείλει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του} οξύ, μεθυλο-γανοντερικό οξύ, πολυσακχαρίτες (GLP-(L) 1, GLP-(L) 2), νουκλεοτίδια, στερόλες (εργοστερόλη, υπεροξείδιο εργοστερόλης κ.α.), στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες / πεπτίδια και ιχνοστοιχεία. Μελέτες έδειξαν ότι οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες και ειδικά οι β-D-γλυκάνες είναι τα πιο δραστικά συστατικά.
Πρόκειται για σπουδαία αντικαρκινική και όχι μόνο, ουσία: Β-γλυκάνες: Ασπίδα για την υγεία & την σιλουέτα!


II. Προσαρμόγονο βότανο.
Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή.
Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος.
Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). 

Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.
Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα συστατικά του αντικειμενικά μοναδικού ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ (Ganoderma Lucidum, Reishi Gano, Ganocelium, Ling Zhi) είναι υδατοδιαλυτά με αποτέλεσμα τα πλεονάσματα να αποβάλλονται από τις φυσιολογικές διαδρομές του ανθρώπινου σώματος (Ουροποιητικό, Γαστρεντερικό, Δέρμα.)
“Τροφή”: Κατά την άποψή μου τα προσαρμογόνα βότανα είναι το μέγιστο δώρο την Φύσης προς τον άνθρωπο!!! Είναι απίστευτη η δράση αυτόν των φυτών που είναι έτσι φτιαγμένα ΄ώστε να ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΟΥΝ τις διάφορες καταστάσεις μέσα μας, που είναι ΑΚΡΙΒΏΣ αυτό που έχουμε ανάγκη. Όλα τα προβλήματα, όλες οι ασθένειες είναι ανισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα μας, φανταστείτε τώρα το ΘΑΥΜΑ αυτό της Φύσης, που λέγεται γανόδερμα που όχι μόνον εξισορροπεί, αλλά και ΠΡΟΣΑΡΜΌΖΕΤΑΙ!!! Διανοείστε τι σημαίνει αυτό; Πως πάει και βρίσκει που είναι η ανισορροπία και εργάζεται εκεί για να δώσει την λύση και μία λύση ΦΥΣΙΚΉ, ΧΩΡΊΣ παρενέργειες, παρά μόνον οφέλη!!

III. Τρόπος δράσης.
Το Ganoderma Lucidum έχει να κάνει με την αποκατάσταση αρχικά της καλής κυκλοφορίας του αίματος. (Κυκλοφορικό σύστημα)
Αμέσως μετά βελτιώνοντας την ποιότητα του αίματος και εμπλουτίζοντας το με τα θεραπευτικά, θρεπτικά συστατικά που περιέχει, επιτυγχάνει την απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων όπου και να βρίσκονται αυτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθρός της υγείας είναι η απόφραξη των τριχωδών αγγείων με κατά συνέπεια να μην πραγματοποιείται η απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων σωστά αφού δεν φτάνει οξυγόνο και τροφή σε αυτά.
Συστατικά που μεταφέρονται με το αίμα.
Έτσι εκτός από το δέρμα που είναι ορατό ότι γερνά, (Ρυτίδες, Χαλάρωση, Στίγματα, αφυδάτωση) όλα τα συστήματα και τα όργανα του σώματος παθαίνουν το ίδιο.
Δείτε: Η υγιεία είναι στο αίμα μας! 
Βότανα και κυκλοφορία του αίματος.


IV. Ανοσοποιητικό σύστημα & η ενίσχυση του.
Το μοναδικό ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro). 

Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.
Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK). Συνοψίζοντας η διατήρηση του ανοσοποιητικού σε υψηλά επίπεδα, αποτρέπει επιβλαβή νοσήματα που δημιουργούν, φλεγμονές, θρομβώσεις, επιβλαβής οργανικές δυσλειτουργίες.
Δείτε: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!V. Κλινική μελέτη σε διάφορες παθήσεις των ανθρωπίνων συστημάτων.
Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi ) έχει κλινικά μελετηθεί in VIVO & in VITRO σε όλα τα συστήματα και όργανα του ανθρωπίνου σώματος με άριστα και διαρκεί αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία.

Κύρια στο καρδιαγγειακό σύστημα (Πρώτο στην θνησιμότητα παγκόσμια) το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ με τα συστατικά του που προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος.
Σε κουνέλια και αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα Ganoderma lucidum (GLE), η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στα απαγωγά νεφρικά σωληνάρια περιορίστηκε.
Το εκχύλισμα δεν μείωσε τον καρδιακό ρυθμό σε αυτά τα ζώα, αν και υπήρξε σαφής δοσοεξαρτώμενη υπόταση.
Ο μηχανισμός των υποτασικών δράσεων του Ganoderma lucidum αποδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπέρταση, υπόταση, η χοληστερόλη και τα τριγλυκεριδια πέρα της δυσλειτουργίας που προκαλούν στο καρδιαγγειακό σύστημα επηρεάζουν και αλλά συστήματα και όργανα του οργανισμού όπως νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, αδένες κτλ.
Δείτε: 17 ωφέλιμες τροφές για την υγεία της καρδιάς!
Καρκίνος και καρδιακά: Πως δημιουργούνται και πως προλαμβάνονται

Το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) ακόμα έχει και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro).
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα του ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ φάνηκε ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK)
Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε τεκμηριωμένα και για το Νευρικό σύστημα που επηρεάζεται από τον ζαχαρώδη διαβήτη άμεσα, αλλά και από άλλους παράγοντες.
Επίσης για το μυοσκελετικό σύστημα, που η κακή αιμάτωση και οι θρόμβοι επιφέρουν ατροφίες του, φλεγμονές, πόνους (Ρευματισμοί, Αρθρίτιδες) και τέλος στο Γαστρεντερικό και Ουροποιητικό. (Γαστρίτιδες, Παλινδρόμηση, Έλκος, Αιμορροΐδες και Προστάτης, Κυστίτιδες, νοσήματα των νεφρών).
Δείτε: Σακχαρώδης διαβήτης: Η ωρολογιακή βόμβα του οργανισμού και το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ

και: Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Τέλος το μοναδικο ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ έχει δοκιμαστεί κλινικά και σε νεοπλασίες.
Το Ganoderma lucidum, σε επιθετικές μορφές καρκίνου, ενισχύει την επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και εμποδίζει την εξάπλωση τους.
Εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας τη δράση της φαρμακευτικής θεραπείας, σε τοπικό επίπεδο.
Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα. Ομαλοποιεί επίσης τις άλλες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις πιθανότητες των άλλων συστηματικών επιπλοκών
Καταλήγοντας το βέβαιο αντικειμενικά είναι ότι το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ( Ganoderma Lucidum, ή Reishi Gano, ή Ganocelium, ή Ling Zhi) δεν είναι ένα ακόμα θαυματουργό βότανο που απλά η φύση απλόχερα μας προσφέρει.

Είναι η λύση του μέλλοντος και ας ήταν γνωστό από το παρελθών.
Είναι το βότανο που χωρίς παρενέργειες μόνο καλό κάνει στον οργανισμό διατηρώντας τον νέο.
Είναι το βότανο τέλος της αιωνιότητας αρκεί να το πιστέψουμε και να εξοπλιστούμε με υπομονή και επιμονή.

Η “τροφή” σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό κο Κυριακού, που εκπόνησε το άρθρο, έχει καταφέρει να σας εξασφαλίσει αρίστης ποιότητος γανόδερμα 100% οργανικό, σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή για τους φίλους της που ενδιαφέρονται. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συμβουλές, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

VI. Πηγές πληροφόρησης.
 1. Boh B, Berovic M, Zhang J, Zhi-Bin L. Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds. Biotechnol Annu Rev. 2007; 13:265-301
 2. Calviño E, Manjón JL, Sancho P, Tejedor MC, Herráez A, Diez JC. Ganoderma lucidum induced apoptosis in NB4 human leukemia cells: involvement of Akt and Erk.J Ethnopharmacol. 2010 Mar 2;128(1):71-8
 3. Chan WK, Cheung CC, Law HK, Lau YL, Chan GC. Ganoderma lucidum polysaccharides can induce human monocytic leukemia cells into dendritic cells with immuno-stimulatory function. J Hematol Oncol. 2008; 21:1-9
 4. Chen LW, Wang YQ, Wei LC, Shi M, Chan YS. Chinese herbs and herbal extracts for neuroprotection of dopaminergic neurons and potential therapeutic treatment of Parkinson’s disease. CNS Neurol Disord Drug Targets. 2007;6(4):273-81
 5. Chen X, Hu ZP, Yang XX, Huang M, Gao Y, Tang W, Chan SY, Dai X, Ye J, Ho PC, Duan W, Yang HY, Zhu YZ, Zhou SF. Monitoring of immune responses to a herbal immuno-modulator in patients with advanced colorectal cancer. Int Immunopharmacol. 2006; 6(3):499-508
 6. Chu QP, Wang LE, Cui XY, Fu HZ, Lin ZB, Lin SQ, Zhang YH. Extract of Ganoderma lucidum potentiates pentobarbital-induced sleep via a GABAergic mechanism.Pharmacol Biochem Behav. 2007; 86(4):693-8
 7. Gao Y, Tang W, Dai X, Gao H, Chen G, Ye J, Chan E, Koh HL, Li X, Zhou S. Effects of water-soluble Ganoderma lucidum polysaccharides on the immune functions of patients with advanced lung cancer. J Med Food. 2005;8 (2):159-68
 8. Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. Effects of ganopoly (a Ganoderma lucidum polysaccharide extract) on the immune functions in advanced-stage cancer patients. Immunol Invest. 2003; 32(3):201-15
 9. Hajjaj H, Macé C, Roberts M, Niederberger P, Fay LB. Effect of 26-oxygenosterols from Ganoderma lucidum and their activity as cholesterol synthesis inhibitors. Appl Environ Microbiol. 2005; 71(7):3653-8
 10. Hijikata Y, Yamada S, Yasuhara A. Herbal mixtures containing the mushroom Ganoderma lucidum improve recovery time in patients with herpes genitalis and labialis. J Altern Complement Med. 2007; 13(9):985-7
 11. Hijikata Y, Yasuhara A, Sahashi Y. Effect of an herbal formula containing Ganoderma lucidum on reduction of herpes zoster pain: a pilot clinical trial. Am J Chin Med. 2005; 33(4):517-23
 12. Hu H, Ahn NS, Yang X, Lee YS, Kang KS. Ganoderma lucidum extract induces cell cycle arrest and apoptosis in MCF-7 human breast cancer cell. Int J Cancer. 2002; 102(3):250-3
 13. Lai CS, Yu MS, Yuen WH, So KF, Zee SY, Chang RC. Antagonizing beta-amyloid peptide neurotoxicity of the anti-aging fungus Ganoderma lucidum. Brain Res. 2008; 1190:215-24
 14. Lee SY, Rhee HM. Cardiovascular effects of mycelium extract of Ganoderma lucidum: inhibition of sympathetic outflow as a mechanism of its hypotensive action. Chem Pharm Bull (Tokyo). 1990; 38(5):1359-64.
 15. Li Y, Yang Y, Fang L, Zhang Z, Jin J, Zhang K. Anti-hepatitis activities in the broth of Ganoderma lucidum supplemented with a Chinese herbal medicine. Am J Chin Med. 2006;34(2):341-9.
 16. Lin ZB. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma lucidum. J Pharmacol Sci. 2005; 99(2):144-53
 17. Seto SW, Lam TY, Tam HL, Au AL, Chan SW, Wu JH, Yu PH, Leung GP, Ngai SM, Yeung JH, Leung PS, Lee SM, Kwan YW. Novel hypoglycemic effects of Ganoderma lucidum water-extract in obese/diabetic (+db/+db) mice. Phytomedicine. 2009; 16(5):426-36
 18. Wachtel-Galor S, Tomlinson B, Benzie IF. Ganoderma lucidum (“Lingzhi”), a Chinese medicinal mushroom: biomarker responses in a controlled human supplementation study. Br J Nutr. 2004; 91(2):263-9
 19. Weng CJ, Chau CF, Yen GC, Liao JW, Chen DH, Chen KD. Inhibitory effects of ganoderma lucidum on tumorigenesis and metastasis of human hepatoma cells in cells and animal models. J Agric Food Chem. 2009; 57(11):5049-57
 20. Xie JT, Wang CZ, Wicks S, Yin JJ, Kong J, Li J, Li YC, Yuan CS. Ganoderma lucidum extract inhibits proliferation of SW 480 human colorectal cancer cells. Exp Oncol. 2006; 28(1):25-9
 21. Yuen JW, Gohel MD. Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence. Nutr Cancer. 2005; 53(1):11-7
 22. Zhang HN, Lin ZB. Hypoglycemic effect of Ganoderma lucidum polysaccharides. Acta Pharmacol Sin
Μελέτη, συγκέντρωση βιβλιογραφίας:
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού Φαρμακοποιός
Πηγή: bio365.blogspot.gr

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Φυτικά βλαστοκύτταρα για φυσικό λίφτινγκ και αντιγήρανσηΤι είναι τα βλαστoκύτταρα;
Τα βλαστοκύτταρα, Τα πρώτα κύτταρα από όπου προέρχεται η ζωή, ένας οργανισμός αναπτύσσεται από ένα κύτταρο.. Αποτελούν τα πιο σημαντικά κύτταρα του δέρματος. Είναι η πηγή για την συνεχή ανάπλαση της επιδερμίδας...

Ποιος είναι ο σκοπός τους;
Να επισκευάζουν τις βλάβες του σώματος, να αναγεννούν τους ιστούς, τα όργανα που τραυματίζονται κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως το δέρμα, τα μαλλιά, το αίμα.

Γιατί είναι τα Βλαστοκύτταρα σημαντικά για την υγεία μας;
Όταν τραυματιζόμαστε ή αρρωσταίνουμε τα κύτταρά μας επίσης τραυματίζονται ή πεθαίνουν. Τότε, τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται. Τα βλαστοκύτταρα έχουν τον ρόλο να επισκευάζουν τραυματισμένους ιστούς και να αντικαθιστούν άλλα κύτταρα όταν αυτά πεθαίνουν. Έτσι, τα βλαστοκύτταρα μας διατηρούν υγιείς και παρεμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Τα βλαστοκύτταρα λοιπόν μοιάζουν με μια στρατιά μικροσκοπικών γιατρών που έχουμε συνεχώς στη διάθεσή μας.

Που οφείλεται η γήρανση του δέρματος;
Η γήρανση οφείλεται στη μειωμένη δραστηριότητα των ινοβλαστών (Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα του χορίου που ευθύνονται για την έκκριση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου), 
οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου δεν καταφέρνουν να παράγουν επαρκείς ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης – τις δυο πιο σημαντικές πρωτεΐνες του δέρματος. Οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες φθείρονται χωρίς να αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να μη διαθέτει πλέον «σταθερό έδαφος» και έτσι αναδιπλώνεται δημιουργώντας τις ρυτίδες

Τα φυτικά βλαστοκύτταρα
Όπως τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα υπάρχουν και φυτικά βλαστοκύτταρα, τα οποία αναπαράγονται και διαφοροποιούνται όπως τα ανθρώπινα.: Τελευταία η έρευνα της κοσμετολογίας στρέφεται στη χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων, τα οποία βοηθούν στην αναδόµηση και αναγέννηση του δέρµατος.. Τα βλαστοκύτταρα δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην αναγέννηση του δέρματος δηλαδή στην λάμψη και νεανικότερη εμφάνιση του προσώπου. Συμβάλουν σημαντικά στην εξαφάνιση των ρυτίδων και της φωτογήρανσης, είναι η καλύτερη θεραπεία για το δέρμα των καπνιστών


Γιατί προσφέρουν ταυτόχρονα
Η "τροφή" σε συνεργασία με ελληνική εταιρία διαθέτει για την περιποίησή σας μία νέα σειρά φυτικών βλαστοκυττάρων με ενισχυμένη φόρμουλα που περιέχει:
 • Βλαστοκύτταρα από μήλο βοηθούν τα φυσικά βλαστοκύτταρα της επιδερμίδας να χτίζουν νέους ιστούς.
 • Πεπτίδιο από μπιζέλι αποτελεί ασπίδα προστασίας των φυσικών μας βλαστοκυττάρων από την UV ακτινοβολία υπεύθυνη για τη φωτογήρανση. 
 • Υαλουρονικό οξύ για αύξηση της ενυδάτωσης, παραγωγή κολλαγόνου & ενίσχυση της ελαστικότητας.
 • Argan oil (λάδι αργκάν) πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε για ενυδάτωση & θρέψη
 • Avocado oil (λάδι αβοκάντο) πλούσιο σε βιταμίνες Α & Β
 • Λάδι Ελιάς οργανικής καλλιέργειας - αντιοξειδωτική δράση
 • Βιολογικό εκχύλισμα αλόης για καταπραϋντική & αναπλαστική δράση 
Τα φυτικά βλαστοκύτταρα που εμπεριέχονται χαρίζουν σε κάθε γυναίκα μία πιο φρέσκια και νεανική επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες

Όσοι ενδιαφέρεστε να την αποκτήσετε συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας, πατώντας εδώ!

Ολιστική αισθητική από την Ρένα Διαμαντοπούλου