Το σώμα μας αναγεννάται μέσα σε 365 μέρες!


ΓΕΓΟΝΟΣ: ολόκληρο το σώμα σας ξαναδημιουργείται σε λιγότερο από 2 χρόνια - και το 98% σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Κάθε κύτταρο στο σώμα σας τελικά πεθαίνει και αντικαθίσταται με νέα κύτταρα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να οικοδομήσουμε ένα νέο σώμα!

Το DNA σας ανανεώνεται κάθε 2 μήνες.

Το δέρμα σας ανακατασκευάζεται σε 1 μήνα. (ιδιαίτερα τη νύχτα)

Το συκώτι σας ανακατασκευάζεται σε 6 εβδομάδες.

Η επένδυση στο στομάχι σας δημιουργείτε ξανά σε 5 ημέρες.

Ο εγκέφαλός σας ανακατασκευάζεται σε 1 χρόνο.

Το αίμα σας ανακατασκευάζεται σε 4 μήνες.

Το σώμα σας δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκελετό σε 3 μήνες.

(Κάποια έρευνα λέει δύο χρόνια κάποιοι λένε 10 χρόνια *)
                             
Εναλλακτική Δράση: Πίσω από αυτήν την φαινομενικά άχρηστη πληροφορία, κρύβεται μια σπουδαία πρακτική: Αλλάζοντας στάση ζωής και καθώς τα κύτταρα του σώματός μας αναγεννούνται, υπάρχει η δυνατότητα να θεραπεύσουμε σχεδόν κάθε ασθένεια...

Παρατήρησις "τροφής": Συμφωνώ με το άνωθεν σχόλιο και θέτω τον εξής προβληματισμό: το ότι αναγεννάται ΠΛΉΡΩΣ το ανθρώπινο σώμα είναι γεγονός, είτε χρειάζεται ένα, δύο ή δέκα χρόνια. Το ερώτημα είναι, ενώ ανακατασκευάζεται, πλήρως όπως είπαμε, πως γίνεται να γερνάμε και μάλιστα με αυτόν τον ταχύ ρυθμό, σε σημείο που μπορούμε να μιλάμε για εκφυλισμό του ανθρώπινου οργανισμού;

Τὰ σωτήρια …κρεμμύδια!

Ξέρατε πόσο σημαντικά γιά τήν ὑγεία μας εἶναι αὐτά τά …«ἄτιμα» καί βρωμερά κρεμμύδια;
Τὸ μόνον ποὺ ἔχω νὰ σημειώσω εἶναι πὼς οἱ παπποῦδες μας μποροῦσαν νὰ διαβιώσουν γιὰ ἑβδομάδες, μόνον μὲ κρομμύδι καὶ σκόρδο.

Ξέρετε τί σημαίνει αὐτό;
Μὲ μόνον μία τροφή, ἀπόλυτος πλήρωσις τῶν ἀναγκῶν τοῦ ὀργανισμοῦ μας.
Λέτε νά εἶναι σημαντικότερα τά ὅσα προσφέρουν μεγάλες γευστικές ἡδονές ἀπό αύτά τά ταπεινότατα κρόμμυα τῶν παππούδων μας;
Φιλονόη.

Κρεμμύδια
Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους υπήρχε ένας γιατρός που επισκεπτόταν τους αγρότες για να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την γρίπη. Πολλοί αγρότες με τις οικογένειές τους είχαν πεθάνει από αυτή τη γρίπη. Κάποια ημέρα που ο γιατρός επισκέφτηκε το σπίτι ενός αγρότη είδε προς μεγάλη του έκπληξη, πως όλοι ήταν πολύ υγιείς. Όταν ο γιατρός τους ρώτησε τι διαφορετικό χρησιμοποιούσαν από τους υπόλοιπους και η γυναίκα απάντησε ότι είχε τοποθετηθεί ένα ακαθάριστο κρεμμύδι σε ένα πιάτο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει και ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει ένα από αυτά τα κρεμμύδια να το εξετάσει στο μικροσκόπιο του. Εκείνη του έδωσε ένα και όταν το εξέτασε στο μικροσκόπιο ανακάλυψε τον ιό της γρίπης στο κρεμμύδι. Δηλαδή το κρεμμύδι είχε απορροφήσει τα βακτήρια της γρίπης και επομένως η οικογένεια ήταν υγιής.

Η δεύτερη ιστορία μιλάει για μία κομμώτρια η οποία παρατήρησε μια χρονιά ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της ήταν μονίμως άρρωστοι με γρίπη καθώς πολλοί άρρωστοι πελάτες πήγαιναν εκεί. Την επόμενη χρονιά έβαλε διάφορα κύπελλα με κρεμμύδια γύρω από το κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε.

Μια Τρίτη ιστορία αφηγείται κάποιος που αρρώστησε με πνευμονία βαριάς μορφής όταν έπεσε στα χέρια του ένα άρθρο που έλεγε “κόβουμε τις δύο άκρες από ένα κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα άδειο βάζο τοποθετώντας το βάζο δίπλα στον άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Το πρωί το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια ….” Το δοκίμασε και συνέβη έτσι απλά …. Το κρεμμύδι ήταν χάλια, και ο ασθενής άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Κάτι άλλο που έγραφε το άρθρο, ήταν ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα τοποθετούσαν γύρω από τα δωμάτια και έτσι σώθηκαν πολλοί από τη πανούκλα. Έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές ιδιότητες. 



Επίσης πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα με το στομάχι και δεν ξέρουμε τι φταίει… Ίσως είναι τα κρεμμύδια που ευθύνονται.
Τα κρεμμύδια απορροφούν βακτήρια γι’ αυτό και δεν πρέπει να τρώμε ένα κρεμμύδι που έχει κοπεί και έχει μείνει για αρκετή ώρα ανοιχτό! ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ!!!

Τέλος μιλάει κάποιος χημικός που εργάζεται σε εταιρεία που φτιάχνει μαγιονέζες και τέτοιου τύπου σάλτσες. Αυτός λοιπόν λέει ότι κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του, κάποιος τον ρώτησε αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μαγιονέζα. Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Είπε ότι όλες οι εμπορικές μαγιονέζες είναι απολύτως ασφαλείς. “Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο..” 9φανταστείτε τι έχουν μέσα...)
Εξήγησε ότι το PH στη μαγιονέζα έχει οριστεί σε ένα σημείο ώστε τα βακτήρια δεν μπορούσαν να επιβιώσουν στο περιβάλλον αυτό. Στη συνέχεια μίλησε για την πατατοσαλάτα που κάθεται στο τραπέζι και το πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωσταίνει. Είπε λοιπόν ότι όταν αναφερθεί τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που εξετάζουν είναι αν το «θύμα» έφαγε πολλά κρεμμύδια από την πατατοσαλάτα. Γιατί όπως εξηγεί τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτηρίδια, ειδικά όταν είναι άψητα.

Ποτέ δεν πρέπει να φυλάγεται κομμένο τμήμα κρεμμυδιού ακόμη και αν είναι να φυλαχτεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς (συγκεκριμένα το γράφει zip-lock τσάντα ).. Λέει ότι δεν είναι ασφαλές ακόμη και αν το βάλουμε στο ψυγείο. Μεγάλη προσοχή στα κρεμμύδια που βάζουν στα χοτ ντογκ (και στα σουβλάκια προσθέτω εγώ) που αγοράζουμε έτοιμα απ’ έξω!!!! ). Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια. Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε λοιπόν ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να χρησιμοποιηθεί την επόμενη μέρα, γίνεται εξαιρετικά δηλητηριώδες σε μία και μόνο νύχτα και δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της υπερβολικής εκκρίσεις της χολής, ακόμη και τροφική δηλητηρίαση!!!!

Δείτε: Κρεμμύδι, το ταπεινό, κατά ζαχάρου, καρκίνου, οστεοπόρωσης και άλλων πολλών.


Το είδα: filonoi.gr

Παρατήρησις: Στην "τροφή" διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το παρόν άρθρο!

Βότανα και λάδια κατά της κυτταρίτιδας!

Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας. Εννιά στις δέκα γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, ακόμα και εκείνες που είναι πολύ αδύνατες!
Αν το δέρμα σε ορισμένα σημεία του σώματός σας δείχνει σκληρό και ανάγλυφο, σαν φλούδα πορτοκαλιού, τότε ναι έχετε κυτταρίτιδα! Τα συνηθέστερα σημεία εμφάνισης της είναι: μηροί, γλουτοί, εσωτερικό των μπράτσων, στομάχι, κοιλιά.

Η κυτταρίτιδα είναι λίπος και νερό που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και μειώνει την ελαστικότητα στον συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η αντιαισθητική εικόνα.
Τα αίτια της εμφάνισής της ποικίλουν. Τα γονίδια, το φύλο, η διατροφή, το ποσοστό λίπους στο σώμα, η ηλικία καθώς και το πάχος της επιδερμίδας είναι παράγοντες που σχετίζονται με τα ποσοστά της κυτταρίτιδας ή το πόσο ορατή είναι. Ένας επίσης παράγοντας που επηρεάζει την δημιουργία της είναι το κάπνισμα. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Λάδι κατά της κυτταρίτιδας
Τι θα χρειαστείτε:

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε τοπικά για μασάζ! 

*Μπορούμε αντί για τα φύλλα και τα άνθη του γκρέϊπ φρουτ να ρίξουμε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά!

Πίλινγκ σώματος κατά της κυτταρίτιδας 

Τι θα χρειαστείτε:
*Αν δεν βρείτε έτοιμο λάδι μέντας:
Θα βάλετε μέσα σε μία κούπα αμυγδαλέλαιο, μια κούπα μέντα ή δυόσμο και θα το ζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια θα αφαιρέσετε την μέντα/δυόσμο και αυτό θα έχει βγάλει τα συστατικά του!

Δείτε ακόμη: Σημύδα: Ο απόλυτος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!

Και στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις", θα βρείτε πολλές και διάφορες λύσεις για ΦΥΣΙΚΆ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ και ΑΝΈΞΟΔΑ καλλυντικά!!

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr

Δροσιστική λοσιόν από λεμόνι και αγγούρι με άρωμα γαρίφαλο (για όλα τα δέρματα)!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Το λεμόνι καθαρίζει βαθιά το δέρμα του προσώπου  και παράλληλα λευκαίνει. Επίσης έχει αντιμικροβιακη δράση και το χρησιμοποιούμε λόγων φυτικών οξέων τα λεγόμενα οξέα φρούτων που έχει.
  • Το αγγούρι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα .
  • Το γαρίφαλο έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η δοσολογία του απιονισμένου νερού είναι 2 νεροπότηρα
Για να φτιάξουμε την λοσιόν χρησιμοποιούμε απιονισμένο νερό (το όποιο το βρίσκουμε στα καταστήματα εμπορίας τροφίμων).
Πρώτα κόβουμε και πλένουμε το εξωτερικό περίβλημα του λεμονιού και του αγγουριού. Μετα τα βαζουμε μαζί σε νερό απιονισμένο το όποιο βράζει. Όταν αρχίζει να κάνει φουσκάλες το βγάζουμε από την φωτιά.
Περιμένουμε 3 ώρες να κρυώσει, σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε μπουκλάκια πλαστικά ή γυάλινα.
Η ΛΟΣΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ


Και στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις", θα βρείτε πολλές και διάφορες λύσεις για ΦΥΣΙΚΆ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΆ και ΑΝΈΞΟΔΑ καλλυντικά!!

Η συνταγή είναι απο την Μακρίνα Στυλιανίδου
Το είδα: fysikaproionta.blogspot.gr

09. Αντιστρές: Το πρώτο θεμέλιο της υγείας!

Συνεχίζουμε από 8ο μέρος... 
Πώς συγκεκριμένα μας βοηθούν ψυχικά οι «καλές» ορμόνες και πώς ζημιωνόμαστε ψυχικά όταν αυτές τις στερούμαστε; Η ψυχή και το σώμα μιλάνε μεταξύ τους με τη γλώσσα των ορμονών. Δεν υπάρχει κάτι που να συμβαίνει στην ψυχική σφαίρα και να μην επηρεάζει τις ορμόνες μας. Από την άλλη, κάθε ορμονική αλλαγή έχει άμεσες συνέπειες στον ψυχισμό μας. Μπορεί οι αξίες της ζωής μας να είναι κάτι που το επιλέγουμε απόλυτα, αλλά η διάθεση, η ζωτικότητα και η ψυχική αντοχή μας καθορίζονται από τις ορμόνες μας. 


Δείτε: Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα!

Στα προηγούμενα μέρη αναλύθηκε το μείζον θέμα της επάρκειας σε κορτιζόλη που είναι η ενέργεια στις μπαταρίες μας, η δύναμή μας σωματικά και ψυχικά να χειριζόμαστε όμορφα και γλυκά τη σωματική ή ψυχική καταπόνηση, δηλαδή το στρες. Εξηγήθηκαν οι ασύλληπτα σπουδαίες συνέπειες για όλη την υγεία μας τόσο της έλλειψης όσο και της περίσσειας κορτιζόλης καθώς και το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται με την άλλη ορμόνη του στρες, την αδρεναλίνη, και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις που αυτή συνεπάγεται. Όμως η υπόθεση του αντιστρές και των ορμονών που εμπλέκονται σε αυτό μόλις που αρχίζει με την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη. Καθεμία από τις άλλες κύριες ορμόνες μας μάς υποστηρίζει ψυχικά με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο και μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το στρες.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι όσα θα διαβάσετε παρακάτω αφορούν το τι στερούμαστε και τι ωφελούμαστε ψυχικά όταν διορθωθούν οι ορμονικές ελλείψεις μας και αποκατασταθούν τα ιδανικά επίπεδα αυτών των ορμονών μέσα μας. Δεν αφορούν το τι συμβαίνει όταν έχουμε ή μας δώσουν υπερβολικές ποσότητες ορμονών, και μάλιστα «πειραγμένες» (που στην πραγματικότητα είναι δυνητικώς τοξικά φάρμακα και όχι ορμόνες), δηλαδή όχι πανομοιότυπες με τις φυσικές ορμόνες που παράγουμε οι ίδιοι. Στην ουσία αυτό είναι ντοπάρισμα που ανατρέπει την ορμονική ισορροπία, φθείρει την υγεία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ισορροπημένη φυσική προσέγγιση της ιατρικής αντιγήρανσης που διορθώνει τεκμηριωμένες ορμονικές ελλείψεις.

Δείτε: Οιστρογόνα καί Καρκίνος τοῦ στήθους. 


Maca (μάκα): Ορμονική ισορροπία - Ευεξία του αναπαραγωγικού συστήματος!

Ας αρχίσουμε από το θυρεοειδή και την ψυχή. Θυρεοειδική ανεπάρκεια συνεπάγεται κακή διάθεση έως κατάθλιψη και άγχος από το ξύπνημα (αργότερα σοβαρές ψυχικές νόσους), φοβίες, λιγότερο συχνά κρίσεις πανικού. Επίσης ληθαργικότητα όταν δεν είμαστε σε κίνηση, διαταραχές ύπνου και πεσμένη ερωτική διάθεση. Χαμηλά επίπεδα DHEA οδηγούν αναπόφευκτα σε ψυχική αστάθεια, κατάθλιψη, αίσθημα ότι γερνάς πρόωρα, πεσμένη ερωτική διάθεση και υποβαθμισμένους οργασμούς, ιδίως στις γυναίκες.

Έλλειψη προγεστερόνης κάνει τις γυναίκες πολύ νευρικές, εριστικές ή/και ευσυγκίνητες, πάντοτε αλλά εντονότερα πριν ή κατά την περίοδο. Έλλειψη οιστρογόνων αποστερεί τη γυναίκα από ψυχική ορμή και δύναμη και φέρνει κατάθλιψη με υποτονικότητα και έλλειψη ενέργειας στη σωματική δραστηριότητα. Επίσης μειώνει την ερωτική διάθεση και την ποιότητα των οργασμών.

Έλλειψη τεστοστερόνης (σε άνδρες και γυναίκες) σημαίνει εύκολα κόπωση στην προσπάθεια, εύκολα πανικούς και άγχος, έντονη έλλειψη ερωτικής διάθεσης και μεγάλη υποβάθμιση της σεξουαλικής λειτουργικότητας και των οργασμών. Επίσης στους άνδρες φουντώματα και εφιδρώσεις (και τη νύχτα με διαταραχή του ύπνου) και διάφορες φοβίες, ευσυγκινησία και πολύ απότομες αντιδράσεις με εριστικότητα. Τα ίδια προκαλούν στους άνδρες τα υψηλά οιστρογόνα. 


Έλλειψη ωκυτοκίνης σε άνδρες και γυναίκες σημαίνει απουσία οργασμών.

Έλλειψη αυξητικής ορμόνης σημαίνει απώλεια του αισθήματος ελέγχου πάνω στη ζωή σου, αίσθημα έντονης γήρανσης και ψυχικής αποσύνθεσης, συνεχής ψυχική κόπωση, αισθήματα υποταγής και δειλία, κακός χειρισμός του στρες με τάσεις φυγής και απόσυρσης, συνεχής απασχόληση με μικρότητες και έλλειψη ρομαντισμού.

Στο επόμενο μέρος, όπως υποσχεθήκαμε, θα δούμε τι μελέτες υπάρχουν για το πώς οι συγκεκριμένες θετικές στάσεις και τα συναισθήματα αυξάνουν την ποιότητα και το μήκος της ζωής μας.

Το είδα: sites.google.com/a/drfilimon.gr

Είναι το Aποσμητικό σας Τοξικό;

Τα 5 βασικά τοξικά συστατικά των αποσμητικών μασχάλης. 

Αλουμίνιο:
Συνδέεται με τον καρκίνο του στήθους στις γυναίκες, με τον καρκίνο του προστάτη στους άντρες και με την νόσο του Alzheimer.
Δείτε για το αλουμίνιο και τις επιπτώσεις του στην υγιεία!

Παραμπένς: Διαταράσσουν την ορμονική ισορροπία κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη εφηβεία στα παιδιά και σε ορμονικούς καρκίνους. 
Δείτε: Χημικα Συντηρητικα - Parabens και καλλυντικά.

Προπυλενική γλυκόλη: Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στο συκώτι και στην καρδιά. 

Φθαλικές ενώσεις: Συνδέονται με γενετικές ανωμαλίες, μπορεί να διαταράξουν τους ορμονικούς υποδοχείς, αυξάνουν την πιθανότητα μετάλλαξης των κυττάρων.

Triclosan: παρασιτοκτόνο και πιθανώς καρκινογόνο. 

Και αποκλείστε από την ζωή σας τα χημικά προϊόντα περιποίησης του εμπορίου ψάχνοντας στην ενότητα μας "φτιάχνω μόνος - περιποίησις", όπου θα βρείτε πολλές και διάφορες λύσεις για ΥΓΙΕΙΝΆ, ΦΥΣΙΚΆ, και ΑΝΈΞΟΔΑ καλλυντικά!!


Το είδα: greenchef.gr

Κόλιανδρος - Εξολοθρεύει E. coli, σαλμονέλα και το υπερβακτήριο MRSA σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το φαρμακείο της φύσης αποδεικνύεται ισχυρό εκεί όπου τα «ανθρώπινα» συνθετικά φάρμακα δεν μπορούν να υπερηφανευθούν για τις επιδόσεις τους. Ο ταπεινός κόλιανδρος, μυρωδικό διαδεδομένο στη μεσογειακή κουζίνα, φαίνεται ότι είναι σε θέση να εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια όπως το E. coli, η σαλμονέλα και το ιδιαίτερα ανθεκτικό υπερβακτήριο MRSA.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες οι οποίοι«δοκίμασαν» το έλαιο του μυρωδικού σε μια σειρά από βακτήρια που προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις και δηλητηριάσεις και το βρήκαν άκρως θανατηφόρο. Όπως υποστηρίζουν, η χρήση του στο φαγητό και σε κλινικά σκευάσματα θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων και στη θεραπεία ασθενειών που εμφανίζονται να ανθίστανται στα αντιβιοτικά.

Αποτελεσματικός σε μικρές δόσεις
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπέιρα Ιντεριόρ της Πορτογαλίας με επικεφαλής τη Φερνάντα Ντομίνγκες χρησιμοποίησαν έλαιο κοριάνδρου (Coriandrum sativum) εναντίον 12 στελεχών βακτηρίων, μεταξύ των οποίων τα Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus και Staphylococcus aureus (MRSA).
Όπως περιγράφουν στο σχετικό άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Medical Microbiology», το έλαιο αποδείχθηκε εξαιρετικά δραστικό. Σε διαλύματα με περιεκτικότητα μόλις 1,6% ή και μικρότερη ανέκοψε την ανάπτυξη όλων των βακτηρίων και εξολόθρευσε τα περισσότερα από αυτά.

Ισχυρή αντιβακτηριακή δράση
Η μελέτη όχι μόνο αποδεικνύει την αντιβακτηριακή δράση του κοριάνδρου αλλά περιγράφει και τον μηχανισμό της.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι το έλαιο του κορίανδρου καταστρέφει τη μεμβράνη που περιβάλλει το κύτταρο του βακτηρίου. Ετσι διαρρηγνύει το φράγμα που χωρίζει το κύτταρο από το περιβάλλον του και καταστέλλει ουσιαστικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής, οδηγώντας τελικά στον θάνατο του βακτηριακού κυττάρου» εξήγησε η κυρία Φερνάντες.

Ο κόλιανδρος έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες ως βότανο για την ανακούφιση από τους πόνους, τις κράμπες, τους σπασμούς, τη ναυτία, τη δυσπεψία και τις μολύνσεις από μύκητες. Το έλαιό, το οποίο παράγεται από τους σπόρους του, είναι σήμερα ένα από τα πλέον διαδεδομένα στον πλανήτη ενώ χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε τρόφιμα του εμπορίου.

Δείτε ακόμη:
Αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων με σάλτσα κόλιανδρου


tovima.gr
Το είδα: epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr

7 ισχυρά αποτοξινωτικά βότανα!


Θεωρείται το πρώτο βήμα στον αγώνα για την κατάκτηση της ευεξίας. Η αποτοξίνωση είναι μια φυσική διαδικασία, για την οποία... 
ο οργανισμός μεριμνά καθημερινά μέσω των μηχανισμών απέκκρισης που διαθέτει.

Παρ’ όλα αυτά, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, οι μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών, με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, απαιτούν την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας από την πλευρά μας για να «ξεμπλοκάρει» ο οργανισμός και να προληφθούν αλλοιώσεις στα κύτταρα και η εκδήλωση σοβαρών παθήσεων.


Δείτε: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)
και: Η αλήθεια για την μακροζωία!


Τα φρούτα, τα λαχανικά και η κατανάλωση άφθονου νερού παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση, ενώ οι ειδικοί θεωρούν τα βότανα πρωταγωνιστές σε αυτόν τον τομέα. Τα περισσότερα, άλλωστε,
εξ αυτών είναι διουρητικά με αποτέλεσμα να βοηθούν στην αποβολή των τοξινών, ενώ, παράλληλα, τονώνουν τον οργανισμό, κάτι αναγκαίο σε περίπτωση που κάποιος ακολουθεί πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Ο καλός ύπνος, η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών, ένα διάλειμμα από την καθημερινή συνήθεια του καφέ, οι τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα, ο αερισμός των χώρων όπου ζούμε και η φυσική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια για αποτοξίνωση του οργανισμού.


Το «ΕΘΝΟΣ-Υγεία» παρουσιάζει 7 αποτοξινωτικά βότανα από το φαρμακείο της φύσης:





Κερασιά
Ενα εύγεστο, δροσερό, καλοκαιρινό φρούτο που αποτοξινώνει τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ο φλοιός του δέντρου της κερασιάς περιέχει φλωριδιξίνη και αν κάποιος τον χαράξει θα βγει από αυτόν ένα κόμμι ανάλογο με το αραβικό κόμμι. Οι καρποί περιέχουν βιταμίνες Α και C, ιχνοστοιχεία τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και κυανιούχα συστατικά.
Το αφέψημα των κερασιών παρασκευάζεται, σύμφωνα με τους βοτανολόγους, ως εξής: Αφήνουμε τα ξερά κοτσάνια (100 γρ.) να μουσκέψουν σε νερό για 12 ώρες και κατόπιν τα βράζουμε σε ένα λίτρο νερό για 10 λεπτά. Πίνουμε ένα με δύο ποτήρια την ημέρα, με το πρώτο ποτήρι να καταναλώνεται καλύτερα με άδειο στομάχι το πρωί.
Το φυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Λυσίμαχος, το έφερε στην Ελλάδα από τη Μικρά Ασία ενώ ο Διοσκουρίδης τα ανέφερε στα κείμενά του ως ευκοίλιο καρπό.


Δείτε: Κεράσια: Γλυκά, τραγανά και ευεργετικά σαν φάρμακο!

και: Κερασοθεραπεία!





Χελιδόνιο
Το χελιδόνιο, σύμφωνα με τους βοτανολόγους, είναι ένα φυτό το οποίο, εκτός άλλων, ενισχύει τη λειτουργία του συκωτιού, καθαρίζει το αίμα, ενισχύει τη παραγωγή του και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Σε μεγάλες δόσεις είναι δηλητηριώδες και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη του.
Για τις ιαματικές της ιδιότητες χρησιμοποιείται η ρίζα του φυτού, η οποία συλλέγεται στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο ενώ χρήσιμα στη φαρμακευτική είναι επίσης τα φύλλα και τα άνθη που συλλέγονται την εποχή της ανθοφορίας.
Το χελιδόνιο περιέχει αλκαλοειδή, χελιδονικό οξύ και καροτενοειδή. Το αφέψημά του παρασκευάζεται ως εξής: Βράζουμε δύο κουταλιές του τσαγιού βότανο ή μία κουταλιά του τσαγιού ρίζα χελιδόνιο σε ένα φλιτζάνι νερό. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση.

Φραουλιά
Διουρητική και τονωτική για τους αδύναμους οργανισμούς και τους πάσχοντες από αναιμία, η φράουλα συμβάλλει, επίσης, στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Οι βοτανολόγοι συνιστούν, για την απομάκρυνση των τοξινών και τον καθαρισμό του αίματος, την κατανάλωση χυμού φράουλας.
Πρόκειται για ένα φρούτο το οποίο περιέχει βιταμίνες C και Β, σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, θείο, σίδηρο, πυρίτιο, οξέα και αιθέριο έλαιο. Φαρμακευτικές ιδιότητες έχουν οι αγριοφράουλες αλλά και αυτές που μπορεί να καλλιεργήσει κανείς στον κήπο του.
Η φράουλα εκτός των αποτοξινωτικών της ιδιοτήτων, βοηθά στην περιποίηση του δέρματος, ανακουφίζει από ηλιακά εγκαύματα, καθαρίζει τις πανάδες και ασπρίζει τα δόντια εφόσον καταναλωθεί μαζί με λίγη σόδα φαγητού. Επίσης, είναι ευεργετική σε περιπτώσεις ρευματισμών, πέτρας στο νεφρό, παθήσεων του ήπατος και φυματίωσης.
Οι φράουλες δρουν αιμοστατικά και ανοίγουν την όρεξη, ενώ η εξωτερική χρήση του αφεψήματός τους καταπολεμά τις χιονίστρες.


Δείτε περισσότερα: Φράουλα ο καρπός του πειρασμού και της απόλαυσης!



Κολλιτσίδα
Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο οφείλει τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες στο γεγονός ότι προκαλεί έντονη εφίδρωση, μέσω της οποίας αποβάλλονται και οι τοξίνες. Ονομάζεται και γάλιο. Συναντάται σε ολόκληρη την Ευρώπη και η παρουσία της είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη σε παρυφές δασών, φράχτες και υλοτομούμενα δάση. Η κολλιτσίδα φύεται και στη χώρα μας σε σχεδόν 50 είδη, με πιο συνηθισμένα το γάλιο το «όρθιο» και το «αληθινό».
Ολόκληρο το φυτό και οι καρποί του έχουν αγκιστροειδείς τρίχες οι οποίες κολλάνε στα ρούχα ή στο τρίχωμα των ζώων, και στην ιδιότητα αυτή οφείλει το φυτό την κοινή του ονομασία. Η κολλιτσίδα, τα φύλλα της οποίας καταναλώνονται και βρασμένα σε σαλάτες, είναι ένα βότανο που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα. Επίσης, επουλώνει πληγές, δρα κατά των ρευματικών παθήσεων και κατευνάζει τις νευρικές διαταραχές.
Η κύρια ουσία του γάλιου είναι ένα γλυκοσίδιο, το ασπερουλοσίδιο, το οποίο αναδύει οσμή κουμαρίνης.


Δείτε και: Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο




Πράσο
Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, όταν το πρωί, κι ενώ είμαστε νηστικοί, πίνουμε ένα ποτήρι χυμό πράσου, τότε ο οργανισμός αποτοξινώνεται, το κυκλοφορικό σύστημα ωφελείται και ενισχύεται σημαντικά η απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό των καπνιστών.
Το πράσο είναι πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τόσο, που αρκετοί παραφράζουν το γνωστό ρητό και λένε: «Τρία πράσα την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα».
Πρόκειται για ένα λαχανικό που περιέχει νερό, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου, βιταμίνες Α, Β και C και αιθέριο έλαιο.
Οι παλαιότερες μαρτυρίες για την καλλιέργειά του προέρχονται από την Αίγυπτο και χρονολογούνται στο 3200 π.Χ. Ο Αριστοτέλης είχε εντοπίσει την ιδιότητά του να καταπολεμά τη βραχνάδα και να βελτιώνει τη φωνή και ο Νέρωνας το χρησιμοποιούσε για τον σκοπό αυτό. Για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες το πράσο χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τον Μεσαίωνα.


Δείτε: Το πράσο και η διατροφική του αξία!





Λάχανο
Το τρώμε στις σαλάτες και στα φαγητά, ωμό ή βρασμένο, όμως λίγοι γνωρίζουν τις φαρμακευτικές ιδιότητές του. Το λάχανο περιλαμβάνεται στην κατηγορία των αποτοξινωτικών βοτάνων.
Το ζουμί του καθαρίζει το αίμα και τα νεφρά ενώ είναι διουρητικό, γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση των «άχρηστων» ουσιών από τον οργανισμό. Το λάχανο είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, θείο και αρσενικό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν «φάρμακο του φτωχού» κι αυτό γιατί από την αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς ως φάρμακο κατά πολλών ασθενειών.
Εκτός άλλων, το λάχανο συνιστάται σε περιπτώσεις αϋπνίας και νευρικών διαταραχών, κατά του άγχους, της κατάθλιψης και της χρόνιας κόπωσης ενώ τα βρασμένα λάχανα καταπολεμούν τον βήχα και τη βρογχίτιδα, ανακουφίζουν όσους πάσχουν από έλκος στομάχου και συστήνονται ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις από μανιτάρια.


Δείτε: Λάχανο: Ένας διατροφικός και όχι μόνον, θησαυρός!!




Πεντάνευρο
Είναι ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα, καθώς ο Διοσκουρίδης, ο Γαληνός και άλλοι μεταγενέστεροι γιατροί, είχαν εκτιμήσει τις ιαματικές του ιδιότητες. Σε κάποιο αγγλοσαξονικό κείμενο αναφερόταν ως ένα από τα 9 ιερά βότανα και χαρακτηριζόταν «μητέρα των φυτών».
Το πεντάνευρο είναι αποχρεμπτικό, καθαρίζει το αίμα, αποτοξινώνει τον άνθρωπο και τονώνει τους εξασθενημένους οργανισμούς. Για την αποτοξινωτική του δράση προτιμάται το έγχυμα του φυτού.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι σπόροι του βοτάνου βοηθούν να καθαρίσει το σώμα από την περιττή χοληστερόλη και ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη στο αίμα. Το πεντάνευρο έχει παγκόσμια γεωγραφική εξάπλωση και συναντάται συχνά στην Ελλάδα. Περιέχει γλυκοσίδια, τανίνες και διοξείδιο του πυριτίου.


Δείτε: Σούπερ συνταγή για την δυσκοιλιότητα!

Δείτε ακόμη: Συμβουλές αποτοξίνωσης.

Αποτοξίνωση Σώματος και Πνεύματος.

Αποτοξίνωση με έναν πάνγευστο χυμό!


Στην ενότητά μας, "Αποτοξίνωσις", θα βρείτε πολλές συμβουλές, τρόπους και συνταγές να απομακρύνετε τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό σας!

Το είδα: directnews.gr

Φυσικά εντομοκτόνα από φυτά!

Αλλά φυσικά σκευάσματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

1. Φύλλα καρυδιάς
Αυτά μαζεύονται το φθινόπωρο από τις καρυδιές και βράζονται επί ένα τέταρτο της ώρας σε νερό και σε αναλογία 15 οκάδες* νερού και μίας φύλλων. Είναι καλό για την μελίγκρα και για μερικές κάμπιες λαχανικών.
Εγώ να προσθέσω ότι το εν λόγο διάλυμα σίγουρα είναι και μυκητοκτόνο, γιατί η φλούδα και τα φύλλα της καρυδιάς έχουν και φοβερές αντιμικροβιακές ιδιότητες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε και εμπειρικά αποτελέσματα στο ακόλουθο άρθρο:
Η θεραπευτική ιδιότητα του χυμού φλοιών καρυδιού στην κυνάγχη κατά τον Γαληνό και πειραματική επιβεβαίωση της δράσης του.

2. Σαμπούκος
Για την ίδια χρήση μπορείτε να μαζέψετε μια αγκαλιά φύλλων ή κλαδιών ζαμπούκου ή κουφοξυλιάς και να τα βράσετε επί μισή ώρα στο περιεχόμενο 2 κουβάδων νερού. Έπειτα χύσετε μέσα κρύο νερό ενός κουβά.΄
Γνωρίστε τον σαμπούκο και τις ιδιότητές του!

3. Ο Ελλεβόρος κοινώς σκάρφη
Από το βότανο αυτό φτιάχνεται και από τις ρίζες του μια πολύ λεπτή άσπρη σκόνη που μπορεί ανακατεμένη με 3 οκάδες αλεύρι και μία ελλεβόρο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του τυλιγαδίου του αμπελιού, της μελίγκρας και πολλών σκουληκιών.
Επίσης χρησιμοποιείτε για ράντισμα σε αναλογία δέκα δραμιών εντός 1 ½ οκάδων νερού.
Για να φέρει αποτέλεσμα η σκόνη πρέπει να είναι της ώρας όχι παλιά.
Συνιστάτε πολύ για λαχανικά και καρπούς που πλησιάζουν την ωρίμανση, εκεί που δεν μπορούμε πια να μεταχειριστούμε το αρσενικό.

4. Από τα κωνοφόρα δέντρα και άλλα τινά
Η ριτίνη, το τερεβινθέλαιο (νέφτι) και κολοφάνιο, είναι χρησιμότατα.

Πηγή: Αι σπουδαιότεραι ασθένειαι των φυτών-Παράρτημα «Γεωργικού δελτίου» Αύγουστος 1932

Το είδα: www.ftiaxno.gr

*1 οκά = 1.280 γρ.

Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - για το σπίτι", θα βρείτε πολλές ακόμη έξυπνες, φυσικές και οικονομικές λύσεις για διάφορα θέματα της καθημερινότητάς μας, μακρυά από τα γνωστά χημικά, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικά!!!

08. Αντιστρές: Το πρώτο θεμέλιο της υγείας!


Συνεχίζουμε από 7ο μέρος... 
Πόσα παραπάνω ποιοτικά χρόνια ζωής μάς προσφέρει το αντιστρές και πόση ζωή μας κόβει το στρες; Τι λένε οι επιστημονικές μελέτες γι’ αυτό; Έχει ιδιαίτερο νόημα να δούμε κατά πόσο το να έχεις θετική στάση και θετικά συναισθήματα στη ζωή αυξάνει ή όχι το πόσο και με τι ποιότητα θα ζήσεις.

Οι σχετικές επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δείχνουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Στις θετικές στάσεις που μελετήθηκαν περιλαμβάνονταν η αποδοχή του ότι μεγαλώνεις, η αισιοδοξία, οι ισχυρές πεποιθήσεις, το χιούμορ, η συγχωρητικότητα και το νόημα στη ζωή. Στα θετικά συναισθήματα και στη θετική προσέγγιση της ζωής συμπεριλήφθηκαν η ευεξία, η ελπίδα, η ικανοποίηση από τη ζωή, η πνευματικότητα, η αγάπη και η φιλία. Ποια ήταν λοιπόν τα συμπεράσματα;

Λιγότερα καρδιακά επείγοντα και λιγότερες επανεισαγωγές στο νοσοκομείο για προβλήματα με τις στεφανιαίες αρτηρίες σε καρδιοπαθείς με θετική στάση ζωής. 37 μελέτες προγραμμάτων ψυχοθεραπείας και χειρισμού στρες σε καρδιοπαθείς έδειξαν σημαντικά λιγότερο κίνδυνο για νέο έμφραγμα (-86%) και θάνατο (-62%) συγκριτικά με όσους δεν ακολούθησαν τέτοιο πρόγραμμα. Επίσης έδειξαν πολύ σημαντική μείωση του στρες, της πίεσης αίματος, του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων χοληστερίνης.

Σε άλλη μελέτη βρέθηκε λιγότερη θνησιμότητα σε άτομα με θετική στάση ζωής που ζούσαν μόνοι ή με οικογένεια. Σε μια μελέτη 2.282 ενηλίκων 65-99 ετών, εκείνοι με υψηλά επίπεδα θετικής στάσης ζωής είχαν το μισό κίνδυνο να πεθάνουν στα επόμενα δύο χρόνια συγκριτικά με εκείνους με χαμηλά επίπεδα θετικότητας. Επίσης είχαν 50% λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πρόσθετες ανικανότητες και 35% λιγότερο κίνδυνο να περπατάνε αργά.

Σε μια άλλη αναδρομική μελέτη 180 καθολικών καλογριών βρέθηκε ότι το να έχεις θετικά συναισθήματα συνδέεται με τη μακροβιότητα. Συλλέχθηκαν οι αυτοβιογραφίες των καλογριών που είχαν γραφτεί σε μέση ηλικία 22 ετών. Το γράψιμο αυτοβιογραφίας αποτελεί αναγκαία διαδικασία προτού δώσεις τους όρκους σου ως καθολική καλόγρια. Βαθμολογήθηκε κάθε αυτοβιογραφία για το συναισθηματικό της περιεχόμενο και συσχετίστηκε με την επιβίωση στις ηλικίες 75-95 ετών. Οι καλόγριες χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες από υψηλά έως χαμηλά επίπεδα θετικών συναισθημάτων με βάση τον αριθμό θετικών λέξεων και προτάσεων που περιλαμβάνονταν στη βιογραφία.

Βρέθηκε μια πολύ ισχυρή αντίστροφη σχέση μεταξύ του θετικού συναισθηματικού περιεχομένου στα γραπτά τους και του κινδύνου θνησιμότητας αργότερα στη ζωή τους. Οι καλόγριες στο ανώτερο τεταρτημόριο (άνω 25%) θετικών συναισθημάτων είχαν δυόμιση φορές (250%) λιγότερη θνησιμότητα από εκείνες στο χαμηλότερο τεταρτημόριο (κάτω 25%), έξι δεκαετίες αργότερα.

Η μακροβιότητα ήταν κατά 9 ½ χρόνια μεγαλύτερη για εκείνες τις καλόγριες που οι ιστορίες της ζωής τους περιείχαν τις περισσότερες λέξεις που αναφέρονταν σε θετικά συναισθήματα και κατά 10 ½ χρόνια μεγαλύτερη για εκείνες που χρησιμοποιούσαν τις περισσότερες θετικές λέξεις. Από τις λιγότερο χαρούμενες καλόγριες μόνο 34% έζησαν μέχρι τα 85 και μόνο 11% μέχρι τα 94. Από τις πιο χαρούμενες, 90% έζησαν μέχρι τα 85 και 54% έζησαν μέχρι τα 94.

Στο επόμενο μέρος, εδώ, θα δούμε τι μελέτες υπάρχουν για τις συγκεκριμένες θετικές στάσεις και συναισθήματα σε σχέση με την ποιότητα και το μήκος της ζωής μας.

Δείτε ακόμη: Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα!

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ


Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό.

Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Αυτό είναι ένα ποτό που μπορεί να σας  
προστατεύσει απο τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα σας, ή να περιορίσει την ανάπτυξη τους! Ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα. 
Του σύστησε να πίνει αυτό το ποτό ένας διάσημος βοτανολόγος από την Κίνα. Επαιρνε αυτό το ποτό επιμελώς για 3 μήνες, τώρα η υγεία του έχει αποκατασταθεί, και ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής. Χάρη σε αυτό το ποτό! Δεν βλάπτει σε τίποτα να δοκιμάσετε.

Είναι σαν ένα ποτό θαύμα! Και είναι απλό.
Χρειάζεται μία ρίζα τεύτλων (δηλαδή των παντζαριών), ένα καρότο και ένα μήλο, που θα τα συνδυάσετε μαζί για να κάνουν το χυμό! Πλύνετε τα παραπάνω, τα κόβεται με τη φλούδα σε κομμάτια - τα βάζετε στον αποχυμωτή, και αμέσως πίνετε το χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή λάιμ για περισσότερο δροσιστική γεύση.

Αυτό το ποτό θαύμα είναι αποτελεσματικό για τις ακόλουθες παθήσεις:

1. Αποτρέπει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται, και συγκρατεί τα καρκινικά κύτταρα να μην αναπτυχθούν.


2. Αποτρέπει την ασθένεια του ήπατος, νεφρού, πάγκρεας, καθώς και να θεραπεύσει το έλκος.

3. Ενισχύει τον πνεύμονα, την πρόληψη καρδιακής προσβολής και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

5. Καλό για την όραση, τα κόκκινα και τα κουρασμένα μάτια ή την ξηροφθαλμία

6. Βοηθάει στην εξάλειψη μυικών πόνων

7. Αποτοξινώνει, βοηθώντας την κινητικότητα του εντέρου, και εξαλείφει την δυσκοιλιότητα. Επομένως θα κάνει το δέρμα σας πιό υγιές και να φαίνεται πιο λαμπερό. Σαν να το έστειλε ο Θεός για το πρόβλημα της ακμής.

8. Βελτιώνει την κακοσμία του στόματος, που οφείλεται στην δυσπεψία, και την λοίμωξη του λαιμού.

9. Βελτιώνει τους πόνους.

10. Βοηθάει τον πάσχων απο αλλεργική ρινίτιδα (πυρετός εκ χόρτου).

Δεν υπάρχει απολύτως καμία παρενέργεια. Ιδιαίτερα θρεπτικό και απορροφάται εύκολα. Πολύ αποτελεσματικό αν χρειαστεί να χάσετε βάρος.Θα παρατηρήσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα βελτιωθεί μετά από 2 εβδομάδες.
Φροντίστε να το πίνετε αμέσως από τον αποχυμωτή για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.


 Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια σχετική έρευνα και διαπιστώσαμε ότι το ξενόγλωσσο διαδίκτυο  έχει κατακλυστεί με τη συγκεκριμένη είδηση, χωρίς να βρούμε κάποιο αξιόλογο αντεπειχείρημα. Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις αυτές τροφές έχουν εξαιρετικές ιδιότητες.

Συνοπτικά αναφέρουμε ότι:

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οπαία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αλλά και να αναστείλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα, σύμφωνα με κάποιες έρευνες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Διαβάστε επίσης και αυτό το εξαιρετικό άρθρο για τα οφέλη του χυμού του παντζαριού


Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καρότου είναι πολλές, γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν «φίλτρον» του οργανισμού.
Βελτιώνονται τα συμπτώματα τυμπανισμού, κολικών, κολίτιδας, διάρροιας και του πεπτικού έλκους.
Αποτρέπεται η κατακράτηση υγρών και η κυστίτιδα. 
Η αυξημένη κατανάλωση του ενδείκνυται σε καταστάσεις ρευματοειδούς και ουρικής αρθρίτιδας.
Θεραπεύεται ο βήχας, η βρογχίτιδα και το άσθμα
Προλαμβάνονται και θεραπεύονται λοιμώξεις αναπνευστικού συτήματος
Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
Τέλος να αναφέρουμε ότι η κατανάλωσή του έχει αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς περιέχει την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Το μήλο είναι θρεπτικό φρούτο, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό,
Επίσης τα μήλα περιέχουν πηκτίνη η οποία ρυθμίζει την χοληστερόλη και αποτοξινώνει το σώμα όπως άλλωστε και όλες οι τροφές που περιέχουν πηκτίνη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ 


Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε εάν ο χυμός αυτός μπορεί πράγματι να θεραπεύσει τον καρκίνο. Ωστόσο, τα συστατικά του είναι εξαιρετικά, φημισμένα για τη δράση τους και δεν προκαλούν παρενέργειες.
Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε!

Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία", θα δείτε πολλούς τρόπους ώστε να φροντίζετε την υγεία σας φυσικά!!

Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας!

Το είδα: www.awakengr.com

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους!



Το υπερβολικό βάρος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, διαβήτη, ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού.

Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει τις φλεγμονές, το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, όταν καταναλώνεται σε ημερήσια δόση 500 χιλιοστόγραμμα σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων. Προσοχή: αυτό ισχύει για την κανέλα, όχι όμως το λάδι κανέλας, το οποίο σημαίνει ότι η προσθήκη κανέλας στο τσάι, το πλιγούρι βρώμης ή τις σαλάτες θα σας βοηθήσει να καρπωθείτε τα οφέλη της.
Δείτε περισσότερα για την κανέλα και τις ιδιότητές της!

Ίσως άτομα που κάνουν δίαιτα να το αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, αλλά το μέλι επηρεάζει το σώμα με διαφορετικό τρόπο από την επιτραπέζια ζάχαρη. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού βοηθούν στην διαδικασία απώλειας βάρους επειδή διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα και μειώνουν την χοληστερόλη. Περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα και βοηθάει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ερευνητές δοκίμασαν το μέλι σε υπέρβαρους ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέλι όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Το επεξεργασμένο μέλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το φυσικό μέλι, μετά από 15 ημέρες κατανάλωσης, ήταν σε θέση να μειώσει αυτά τα επίπεδα. Αν και το μέλι είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από την ζάχαρη, εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ορισμένα άτομα. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή, αν είστε υπό θεραπεία για το διαβήτη. Δείτε περισσότερα για το μέλι και τα πολλαπλά οφέλη του!
Και ειδικά για το θέμα που μας απασχολεί: Μέλι: Η υπερτροφή που βοηθά στο αδυνάτισμα!


Το λεμόνι περιέχει ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες περιέχουν εσπεριδίνη, naringen, eriocitrin και διοσμίνη. Ερευνητές αναφέρουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο λεμόνι έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση, την ικανότητα να καταστείλουν τις φλεγμονές, προλαμβάνουν τον καρκίνο, καταστέλουν την αύξηση του σωματικού βάρους, να μειώσουν το δείκτη μάζας σώματος, να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποκρούσει άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Οι ερευνητές επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αύξησης βάρους και τη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Δείτε περισσότερα για το απίθανο λεμόνι!

Απολαύστε μια κούπα τσάι με κανέλα, μέλι και λεμόνι και βοηθήστε τον οργανισμό σας να χάσει τα περιττά κιλά. Πίνετε μια κούπα το πρωί με άδειο στομάχι και μια κούπα πριν τον ύπνο με άδειο στομάχι. Το ρόφημα μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε. 

Υλικά 
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα 
  • 1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι) 
  • χυμό από φρέσκο λεμόνι 
  • 1 κούπα βραστό νερό 
Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε την κανέλα στο βραστό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Προτιμούμε γνήσια κανέλα Κεϊλάνης. Άν δεν βρίσκουμε, στην περίπτωση της σκόνης, ζεσταίνουμε το νερό και την περνάμε από το γνωστό φίλτρο του καφέ, ώστε να εξασφαλίσουμε πως η αδιάλυτη στο νερό και τοξική κουμαρίνη, δεν θα περάσει και στο ρόφημά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, χυμό από φρέσκο λεμόνι και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε το μέλι σε ζεστό νερό γιατί θα εξαφανίσει τα οφέλη του μελιού.
Ενσωματώστε το ρόφημα σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει επίσης μια ισορροπημένη διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής.


Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης: 
1/4 κουταλάκι τζίντζερ, φύλλα μέντας ή φύλλα βασιλικού ή φύλλα λουίζας ή πράσινο τσάι

Ενώ μέλι, λεμόνι και κανέλα ενισχύουν την απώλεια βάρους, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την κακή διατροφή ή την καθιστική ζωή. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν από την έναρξη δίαιτας για απώλεια βάρους για να σας βοηθήσει να το χάσετε με ασφάλεια.

Στην ενότητά μας “ροφήματα“, θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!

Και στην ενότητά μας “αδυνάτισμα“, θα βρείτε και άλλα θέματα και λύσεις για όμορφη σιλουέτα!


Πηγή: www.livestrong.com

Kαπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε!

Είναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν. Yπάρχουν ορισμένες ήπιες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία σας, να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας από τον καπνό και να τον ενισχύσουν. H ρεφλεξολογία, το μασάζ, η πιεσομετρία και η αρωματοθεραπεία αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δενδρολίβανο, ευκάλυπτος και λεβάντα
Yπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που βοηθούν το αναπνευστικό και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους καπνιστές. Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα από αυτά: το δενδρολίβανο, τον ευκάλυπτο και τη λεβάντα. Aυτά τα αιθέρια έλαια διευκολύνουν την αναπνοή και έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων που δημιουργούνται στους πνεύμονες από το κάπνισμα. Προσθέστε στην κεραμική συσκευή αρωματοθεραπείας 1-4 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο και νερό. Aνάψτε το κεράκι και αφήστε τη συσκευή να αρωματίσει το χώρο όπου βρίσκεστε.

Mασάζ για τους πνεύμονες
Kάντε ένα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κλείδας για 1 λεπτό περίπου. Oι μεσημβρινοί που περνούν από εκεί ενεργοποιούν τους πνεύμονες. Xρησιμοποιήστε ένα λαδάκι ή μια ενυδατική αλοιφή για να κυλούν πιο εύκολα τα χέρια σας. Mπορείτε να φτιάξετε και εσείς οι ίδιοι ένα λάδι με αιθέρια έλαια, ώστε να επωφεληθείτε και από τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας. Σε 15 ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, δεντρολίβανου ή λεβάντας.

Πιέσεις στα σημεία βελονισμού
H ρεφλεξολογία αποτελεί μία ακόμη εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να περιορίσει κάπως τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Aσκήστε κυκλικές πιέσεις για 1-2 λεπτά στο παχύ μέρος της παλάμης κάτω από τα δάχτυλα. Aκόμη, ασκήστε κυκλικές πιέσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα στα πέλματα, από το μέσο της καμάρας του ποδιού έως τη φτέρνα. Στα σημεία αυτά βρίσκονται οι απεκκριτικές οδοί που βοηθούν να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τις τοξίνες. Eπιπλέον, μπορείτε να ασκήσετε πιέσεις στα σημεία βελονισμού. Aσκήστε και πάλι κυκλικές πιέσεις για 1 λεπτό στο σημείο όπου βρίσκεται η σάρκα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Το σημείο αυτό, σύμφωνα με το βελονισμό, αντιστοιχεί στους πνεύμονες και όλες τις απεκκριτικές οδούς, γι’ αυτό και η ενεργοποίησή του συμβάλλει στην καλή λειτουργία τους.

Xρησιμοποιήστε τα κατάλληλα βότανα
Tρία βότανα που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές και να περιορίσουν κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος είναι το ταραξάκο (taraxaco), το pau d’ arco και το lapacho. Tο taraxaco είναι αντιοξειδωτικό, δηλαδή καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (βλαβερές ουσίες που δημιουργούνται από το κάπνισμα) και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, δηλαδή απομακρύνει τις επιβλαβείς και άχρηστες ουσίες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται και στον καπνό. Aκόμη, αποτελεί ένα πολύ καλό εξισορροπητικό του οργανισμού. Tο pau d’ arco και το lapacho προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε καταστήματα με ομοιοπαθητικά και στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες που περιέχουν το ξηρό εκχύλισμα των παραπάνω βοτάνων. Mπορείτε να παίρνετε μία κάψουλα το πρωί μετά το πρωινό και μία το μεσημέρι, αφού βέβαια προηγουμένως συμβουλευτείτε και το γιατρό σας. Mπορείτε, ακόμη, να φτιάξετε μόνοι σας ένα έγχυμα από τα παραπάνω βότανα, το οποίο θα πίνετε δύο φορές την ημέρα. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλάκι από το βότανο αποξηραμένο. Τα αφήνετε 3-5 λεπτά στο νερό και έπειτα σουρώνετε. Στη συνέχεια, πίνετε το έγχυμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τον καπνό είναι το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ σε σταγόνες. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία με σταγονόμετρο. Bάζετε 10 σταγόνες σε 1 ποτήρι νερό και πίνετε 2-3 φορές την ημέρα.

Aπολαύστε ένα χυμό
H συστηματική κατανάλωση χυμών αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να περιορίσετε κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος. Tο καρότο, το σέλινο, τα παντζάρια και το μπρόκολο έχουν πολύ ισχυρή αποτοξινωτική δράση και θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων. Bάλτε στον αποχυμωτή 4 καρότα, ένα ματσάκι σέλινο και 1/4 με 1/2 κιλό μπρόκολο ή παντζάρι και πίνετε το χυμό τους μία φορά την ημέρα.
Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας!


Τα όργανα του σώματος ανάλογα τις συνήθειες και την διατροφή!

Περπατήστε στη φύση
Πηγαίνετε έναν περίπατο σε μια περιοχή με βλάστηση που σας αρέσει. H επαφή με τη φύση θα βοηθήσει τους πνεύμονές σας να καθαρίσουν και να γεμίσουν με καθαρό αέρα. Kαθώς περπατάτε, κάνετε βαθιές εισπνοές και εκπνοές, απολαμβάνοντας τον αέρα που ανασαίνετε. H καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με το κάπνισμα, δρουν αθροιστικά εναντίον της υγείας σας. Tο περπάτημα αποτελεί μια αεροβική άσκηση που τονώνει την καρδιά και ωφελεί το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τα σημεία του οργανισμού που «χτυπάει» το κάπνισμα.

Oι τροφες που θα σας βοηθήσουν
Kαταναλώνετε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C και φλαβονοειδή που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, γιατί ο καπνός περιέχει πολλές χημικές ουσίες που έχουν οξειδωτική δράση. Για να προστατεύσετε, λοιπόν, τον οργανισμό σας, θα πρέπει η διατροφή σας να σας παρέχει όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Πολύ καλές αντιοξειδωτικές τροφές είναι το μπρόκολο, το λάχανο, τα καρότα, το κουνουπίδι, το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το σταφύλι. Φροντίστε, ακόμη, να μη σας λείπουν ορισμένες βιταμίνες που είναι χρήσιμες στους καπνιστές. H βιταμίνες C, E και A βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από τον καπνό. Mεγάλες ποσότητες βιταμίνης C θα βρείτε στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, στα ακτινίδια, στις ντομάτες, στις πιπεριές και στο φρέσκο λάχανο. H απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για τους καπνιστές είναι αυξημένη και φθάνει τα 100 mg. Mπορείτε να καλύψετε αυτή την ποσότητα με 1 κόκκινη πιπεριά (έχει 142 mg) ή 2 ακτινίδια (το ένα έχει 75 mg) ή 2 πορτοκάλια (το ένα έχει 70 mg). Tη βιταμίνη E μπορείτε να τη βρείτε στα φυτικά έλαια, στο συκώτι, στα λαχανικά και στα δημητριακά. Σε ημερήσια βάση ένας ενήλικος έχει ανάγκη από 15 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης E. Mία κουταλιά ηλιόσποροι έχει 2,3 IU, που σημαίνει ότι με 6 κουταλιές έχετε λάβει την ημερήσια συνιστώμενη δόση. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη A είναι το συκώτι, το ασπράδι του αυγού και τα καρότα. Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 IU προβιταμίνης A. Mπορείτε να καλύψετε την ποσότητα που χρειάζεστε με 100 γρ. καρότα, που έχουν 2.287 IU. Για τις βιταμίνες A και E δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για τις ποσότητες που χρειάζονται οι καπνιστές. Φροντίζετε, ωστόσο, να παίρνετε απαραιτήτως την ημερήσια συνιστώμενη δόση αν καπνίζετε.

Δείτε ακόμη την απαραίτητη για τους καπνιστές: Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη. Το "tuboflo" των αρτηριών!

και: 14 ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ. 

Στην ενότητά μας, "Αποτοξίνωσις", θα βρείτε πολλές συμβουλές, τρόπους και συνταγές να απομακρύνετε τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό σας!

Μάνος Σιγανός
Το είδα: www.vita.gr