O κρόκος Κοζάνης (αν και στο άρθρο αναφέρονται στον κρόκο Περσίας) μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά πλάκας MS.
Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Immunology από μια ομάδα ιατρικών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έχουν διαπιστώσει ότι ενα ενεργό συστατικό στο μπαχαρικό κρόκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών με φλεγμονές των νεύρων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.*
Σε πειράματα που διεξήχθησαν από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Alberta, τονίζει ότι η χρήση μιας ένωσης που ονομάζεται κροκίνη καταστέλλει τόσο την φλεγμονή οσο και το στρές ορισμένων κυττάρων με αποτέλεσμα, την μειωμένη νευρολογική βλάβη σε μοντέλα στο εργαστήριο και σε καλλιέργειες κυττάρων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Βρήκαμε ότι υπάρχει μια ένωση στον κρόκο (σαφράν), γνωστή ως κροκίνη, που ασκεί μία προστατευτική επίδραση σε κυτταρικές καλλιέργειες κυττάρων του εγκεφάλου και άλλων μοντέλων της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συγκεκριμένα, εμπόδισε την βλάβη σε κύτταρα που κάνουν μυελίνη στον εγκέφαλο, δήλωσε ο ερευνητής Chris Power του Πανεπιστήμιου. Σημείωσε, ότι δεν προχώρησαν ακόμη σε κλινικές δοκιμές, αλλά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι συναρπαστικά.
Μ. Ρίτσμοντ
Δείτε ακόμη: Σκλήρυνσις κατὰ πλάκας καὶ ἀντιστροφή της, μέσῳ τῆς διατροφῆς.
Κρόκος «Ανθισμένη» αντικαρκινική βόμβα!
Κρόκος και τζίνσενγκ απογειώνουν τη λίμπιντο!
* Δημοσιεύθηκε σε: www.research.ualberta.ca/en/
VP 20Research% 20News/2011/11/Saffronandmultiplesclerosis%.
aspx. Accessed 25 του Αύγ. 2012.
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Msc
Το είδα: fytro.wordpress.com
Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Immunology από μια ομάδα ιατρικών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έχουν διαπιστώσει ότι ενα ενεργό συστατικό στο μπαχαρικό κρόκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών με φλεγμονές των νεύρων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.*
Σε πειράματα που διεξήχθησαν από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Alberta, τονίζει ότι η χρήση μιας ένωσης που ονομάζεται κροκίνη καταστέλλει τόσο την φλεγμονή οσο και το στρές ορισμένων κυττάρων με αποτέλεσμα, την μειωμένη νευρολογική βλάβη σε μοντέλα στο εργαστήριο και σε καλλιέργειες κυττάρων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Βρήκαμε ότι υπάρχει μια ένωση στον κρόκο (σαφράν), γνωστή ως κροκίνη, που ασκεί μία προστατευτική επίδραση σε κυτταρικές καλλιέργειες κυττάρων του εγκεφάλου και άλλων μοντέλων της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συγκεκριμένα, εμπόδισε την βλάβη σε κύτταρα που κάνουν μυελίνη στον εγκέφαλο, δήλωσε ο ερευνητής Chris Power του Πανεπιστήμιου. Σημείωσε, ότι δεν προχώρησαν ακόμη σε κλινικές δοκιμές, αλλά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι συναρπαστικά.
Μ. Ρίτσμοντ
Δείτε ακόμη: Σκλήρυνσις κατὰ πλάκας καὶ ἀντιστροφή της, μέσῳ τῆς διατροφῆς.
Κρόκος «Ανθισμένη» αντικαρκινική βόμβα!
Κρόκος και τζίνσενγκ απογειώνουν τη λίμπιντο!
* Δημοσιεύθηκε σε: www.research.ualberta.ca/en/
VP 20Research% 20News/2011/11/Saffronandmultiplesclerosis%.
aspx. Accessed 25 του Αύγ. 2012.
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Msc
Το είδα: fytro.wordpress.com