Για να έχετε πάντα ένα υγιεινό σνακ στη δουλειά, το σχολείο ή την εκδρομή δοκιμάστε τη συνταγή των σπιτικών cereal bars που θα σας δώσουμε και θα ενθουσιαστείτε!
Είναι πολύ γευστικά, δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά της κουζίνας σας.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε όποια από τα υλικά επιθυμείτε με κάποιο της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση αποξηραμένο.
Χρόνος προετοιμασίας: 12-15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά:
Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr
Το είδα: stopalimentarius.wordpress.com
Είναι πολύ γευστικά, δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά της κουζίνας σας.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε όποια από τα υλικά επιθυμείτε με κάποιο της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση αποξηραμένο.
Χρόνος προετοιμασίας: 12-15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά:
- 175 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. σταφίδες
- 75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
- 50 γρ. αποξηραμένη παπάγια (ψιλοκομμένη)
- 50 γρ. χουρμάδες (ψιλοκομμένοι)
- 25 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 25 γρ. σουσάμι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη βρώμη, τα ξερά φρούτα και τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και αναμίξτε καλά
- Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το μέλι και το φιστικοβούτυρο, ανακατεύοντας τα με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίξτε το παχύρευστο μείγμα μελιού στο μπολ της βρώμης. Ανακατέψτε καλά
- Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς αφρός και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψάκι που έχετε λαδώσει ελαφρά και καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ρίξτε το μείγμα και πιέζοντάς το με το κουτάλι απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήστε το μείγμα στους 190 βαθμούς για 15- 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του και να το αισθάνεστε συνεκτικό όταν το ακουμπάτε. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το ελαφρά να κρυώσει προτού το κόψετε σε 14 μπάρες. Αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν τελείως και αποθηκεύστε τες σε αεροστεγές δοχείο για 5 μέρες!
Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
epistrofi-sti-fysi.blogspot.gr
Το είδα: stopalimentarius.wordpress.com