| Τρόφιμο | Δραστικά συστατικά |
Φρούτα και λαχανικά
| |
| Μήλα | Κερκετίνη, επικατεχίνη, χλωρογενικό οξύ, p-κουμαρικό οξύ |
| Εσπεριδοειδή φρούτα | Ναρινγενίνη, εσπερετίνη, εσπεριδίνη, εριοκιτρίνη, ναρινγίνη, μεριοκιτρίνη, νατριτουίνη, p-κουμαρικό οξύ, καφεϊκό οξύ, φερουλικό οξύ, ασκορβικό οξύ, β-καροτένιο |
| Σταφύλια | Ταννικό οξύ, κουερκετίνη, προκυανιδίνες, άλλα φαινολικά |
| Κρεμμύδι | Κερκετίνη, μυρισετίνη |
| Καρότα | Κερκετίνη, λυκοπένιο, ρουτίνη, προυνίνη |
| Σκόρδο | Ενώσεις θείου |
| Τομάτα | Λυκοπένιο |
Δημητριακά
| |
| Ρύζι | Οριζανόλη, ισοβιτεξίνη, πινορεσινόλη, άλλα φαινολικά |
| Άγριο ρύζι | Φυτικό οξύ, γλυκοζίτης λουτεολίνης, γλυκοζίτης p-υδροξυακετοφαινόνης, 3,4,5 τριμεθοξυκιναμινικό οξύ |
| Όσπρια | Φλαβονοειδή, ισοφλαβόνες, φαινολικά οξέα, τανίνες |
| Κριθάρι | 2-o-γλυκοζυλισοβιτεξίνη, πηκτίνη, β-γλυκάνη |
| Βρώμη | Εστέρες καφεϊκού και φερουλικού οξέος, πηκτίνη, β-γλυκάνη |
Καρποί και έλαια
| |
| Ελαιόλαδο | Τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη, τοκοφερόλη, καφεϊκό οξύ, κουμαρικό οξύ, ελαϊκό οξύ, σκουαλένιο |
| Σουσάμι | Σεσαμόλη, σεσαμινόλη, τοκοφερόλη, σεσαμολινόλη |
| Αράπικο φιστίκι | Ταξιφολίνη, ρεσβερατρόλη |
Κρασί
| |
| Κρασί Πηγή | Φαινολικά οξέα, φλαβονόλες, τανίνες, μονομερείς κατεχίνες, πολυμερείς ανθοκυανίδινες, ρεσβερατρόλη |
